+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Zomerrenovatie VFA SolutionsBent u op zoek naar een upgrade voor uw ventilatiesysteem? Wilt u de luchtkwaliteit verhogen en het energieverbruik verlagen? Installeer dan in de zomer de ASPRA INduct luchtreiniger in uw ventilatiesysteem. In de zomer zult u een lagere bezetting hebben, waardoor eventuele renovatieoverlast minder werknemers zal treffen.

   Verlaag uw energiekosten

   De ASPRA Induct is een belangrijk onderdeel van duurzaam gebouw. Net zoals led verlichting toegepast wordt om kosten te verminderen, kan de ASPRA dit ook voor u realiseren en focust daadwerkelijk op de efficiencyslag van het luchtbehandelingssysteem. Dit past uitstekend bij duurzame gebouwen van nu en de toekomst. Een tweede pluspunt van de ASPRA INduct, dankzij een zeer hoge efficiency van filterklasse EU11, is dat dit luchtfiltratiesysteem zowel fijnstof als ultrafijnstof tegenhoudt. Dit met een 80% lagere drukval ten opzichte van een standaard (H)EPA filter.

   Creëer schone lucht

   De ASPRA INduct luchtreiniger wordt idealiter in uw ventilatiesysteem als hoofdzakelijke filtratiesysteem geïmplementeerd en vervangt het conventionele textiele filter. Echter, kan het systeem ook als toevoeging in bestaande filtratiemodules geïnstalleerd worden om de luchtkwaliteit of levensduur van het huidige filter te verbeteren. De ASPRA verwijdert onder andere virussen, schimmels, bacteriën,  verkeersuitstoot en verkeersemissies, fijnstof PM10, PM2.5, PM1 en zelfs ultrafijnstof en nano-deeltjes uit de lucht en dit met een reinigingsefficiëntie van 99%. Uit onderzoek blijkt dat luchtkwaliteit en met name fijnstof, een grote impact op de gezondheid kan hebben. De grootste fijnstofbronnen zijn het verkeer en de industrie, wat rondom of in een drukke stad in hoge aantallen aanwezig is. Fijnstof veroorzaakt klachten variërend van allergieën, longaandoeningen, hartinfarcten, beroertes tot kanker en kan zelfs uw leven verkorten. Natuurlijk hangt het per individu af hoeveel impact fijnstof op uw lichaam zal hebben, maar dit neemt niet weg dat het belangrijk is om de blootstelling aan deze stoffen te minimaliseren.

   Voeg een ASPRA INduct luchtreiniger aan uw ventilatiesysteem toe of vervang uw ventilatiesysteem met een complete luchtreinigingsoptie en beschermt uzelf, uw medewerkers en bezoekers tegen hoge fijnstofconcentraties.

   Geen verstopt filter of microbiologische groei

   De ASPRA luchtreiniger bevat standaard meerdere collectoren (deeltjesfilters), die gedurende de levensduur van het filter, niet verstopt raken waardoor een constante luchttoevoer gegarandeerd blijft. Tevens is microbiologische groei op de collectoren niet mogelijk, in tegenstelling tot de standaard textiel en papierfilters waarop schimmelgroei voorkomt. U en de mensen aanwezig in het gebouw, zullen hierdoor altijd schone en gereinigde lucht inademen.

   Installatie in één dag

   VFA Solutions heeft voor elk ventilatiesysteem een geschikte ASPRA INduct luchtreiniger en kan capaciteiten aan van woninggrootte tot aan een compleet gebouw. Het installeren van een ASPRA INduct luchtreiniger is gemiddeld binnen één dag te realiseren en zal door de lage drukval (luchtweerstand van het filter) en het lage stroomverbruik, weinig extra energiekosten in het verbruik met zich meebrengen.

   Twijfelt u over de luchtkwaliteit van uw gebouw en omgeving of weet u niet welk product geschikt is voor uw situatie? Neem dan contact met ons op om een luchtkwaliteitsmeting in te plannen of voor een persoonlijk advies.

   Terug naar het nieuwsoverzicht