+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Hospital - VFA SolutionsEr wordt te weinig gedaan om infecties bij patiënten in ziekenhuizen te voorkomen. In veel ziekenhuizen in Nederland moet er beter worden schoongemaakt en ontsmet worden. Tot deze conclusie komt de Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ) na onderzoek in 25 ziekenhuizen.

   Sinds het laatste onderzoek in 2013, is de situatie merkbaar verbetert, echter gaat er nog steeds veel mis. De IGZ geeft dan ook aan dat er bij 22 van de 25 onderzochte ziekenhuizen nog te weinig wordt gedaan om infecties bij patiënten te voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn het niet hanteren en/of begrijpen van de richtlijnen in en rondom een isolatiekamer en het niet voldoende controleren op de aanwezigheid van resistente bacteriën bij op te nemen patiënten. Meer dan de helft van de ziekenhuizen heeft te horen gekregen dat ze beter moeten schoonmaken en ontsmetten.

   Naast direct contact via het lichaam en via oppervlakken, is de verspreiding van ziektekiemen door de lucht een potentieel risico. Het niet tijdig vervangen van filters in luchtreinigers en ventilatiesystemen, het niet correct toepassen van luchtreiniging en het gebruiken van inferieure luchtreinigers/filters zijn aandachtspunten in ziekenhuizen. Luchtreiniging in ziekenhuizen kan dan ook zeker als aanvullende maatregel gezien worden om de verspreiding van infecties tegen te gaan.

   In een ziekenhuis is het van groot belang dat de filters in de luchtreinigingssystemen tijdig worden vervangen. Indien dit niet tijdig plaatsvindt, lopen veel luchtreinigingssystemen vol, waardoor er geen toevoer van verse en schone lucht plaatsvindt en/of de lucht niet goed wordt afgezogen. Hierdoor wordt de blootstelling aan ziekteverwekkers groter en lopen de energiekosten in rap tempo op. Daarnaast kan vocht in het ventilatiesysteem schimmelgroei in de filters veroorzaken, waardoor de lucht juist vervuild in plaats van gereinigd wordt.

   VFA Solutions begrijpt de waarde en het belang van schone en gezonde lucht en heeft dan ook bij het ontwikkelen van de luchtreinigers met bovenstaande punten rekening gehouden. Wij streven ernaar in ziekenhuizen luchtreinigers inclusief onderhoudscontract te leveren, zodat men er op aan kan dat filters tijdig worden vervangen en men ontzorgt wordt.

   Doordat de VFA Solutions luchtreinigers tevens gebruik maken van zeer efficiënte, maar ook open collectoren (deeltjesfilters), is een constante luchttoevoer en luchtafvoer gegarandeerd en blijven energiekosten laag en constant. De collectoren zijn gemaakt van plastic, waardoor er geen schimmelgroei kan ontstaan op het filtermedium. Het systeem blijft dus gereinigde en schone lucht verspreiden.

   Alle installaties worden tevens bij oplevering en tijdens onderhoud doorgemeten, zodat de correcte werking gegarandeerd wordt. Dankzij de gepatenteerde technologie, kan men er op aan dat de luchtreiniger zijn werk zeer efficiënt doet.

   Wilt u graag meer informatie ontvangen of de mogelijkheden voor luchtreiniging in uw ziekenhuis bespreken? Neem dan contact met ons op.

   Bron

    

   Terug naar het nieuwsoverzicht