+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Wereldwijd is het slecht gesteld met de luchtkwaliteit. Meer dan 90% van de wereldbevolking ademt lucht waarvan de kwaliteit onder de norm van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ligt. Lucht bevat kleine zwevende deeltjes, het zo genoemde fijnstof. De concentratie van het fijnstof in de lucht, varieert per locatie. De WHO stelt dat boven de gestelde WHO norm, de gezondheidsrisico’s van fijnstof toenemen. Dit varieert van beroertes, hart- en vaatziektes, longkanker tot aan vroegtijdig overlijden. Wat opvalt, is dat de lucht niet alleen in ontwikkelingslanden sterk vervuild is, maar dat ook in Europa de luchtkwaliteit onder de WHO norm valt. 92% Van de wereldbevolking ademt dan ook lucht in waar te veel kleine deeltjes (fijnstof) in zweven.  

   WHO Global air pollution - VFA Solutions

   De WHO heeft wereldwijd op 3000 locaties, in zowel stedelijke als groene omgevingen, luchtkwaliteitsmetingen uitgevoerd. De resultaten zijn weergegeven in een luchtkwaliteitskaart. Hierop is te zien waar de luchtkwaliteit boven en onder de als veilig gestelde luchtkwaliteitsnorm valt en wat de blootstelling aan fijnstof per inwoner is.

   Per jaar overlijden 3 miljoen mensen vroegtijdig aan buitenluchtvervuiling

   De VN-organisatie geeft aan dat elk jaar 3 miljoen mensen vroegtijdig overlijden aan de gevolgen van luchtvervuiling in de buitenlucht. Wanneer binnenluchtkwaliteit wordt meegenomen in de cijfers, dan stijgt dit aantal naar 6.5 miljoen mensen.

   Twee op de drie sterfgevallen komen voor in Zuid-Oost Azië en de westelijke landen rondom de Stille Oceaan. Echter blijkt wereldwijd, zelfs in Europa en Amerika, de norm veelvuldig overschreden te worden. Het is dan ook van belang de luchtkwaliteit wereldwijd te verbeteren.

   Luchtkwaliteit verbeteren

   Het is noodzakelijk dat de regelgeving rondom luchtkwaliteit wereldwijd verscherpt en dat er maatregels worden getroffen. De WHO geeft mogelijke maatregelen aan zoals het verduurzamen van het vervoer in steden, schoon brandstofgebruik in alle huishoudens, goede afvalverwerking en het gebruik van milieuvriendelijke energie.

   Dit zijn maatregelen die tijd nodig hebben om geïmplementeerd te worden. Maar wat kunt u doen als u de eigen binnenluchtkwaliteit nú wilt verbeteren? Door luchtreinigers in de binnenruimte te gebruiken kunt u direct de binnenluchtkwaliteit verbeteren en de blootstelling aan onder andere fijnstof significant verkleinen.

   VFA Solutions biedt verschillende luchtreinigers aan, die afhankelijk van de behoefte en gebouwstructuur in het ventilatiesysteem geïntegreerd kunnen worden of als losstaande luchtreiniger gebruikt kunnen worden. Afhankelijk van de luchtreiniger, verwijderen de luchtreinigers van VFA Solutions 97-99% van het fijnstof uit de lucht. Hiermee kunt u de blootstelling aan fijnstof reduceren tot onder de norm van de WHO en gezonde en gereinigde lucht inademen. Bekijk onze producten voor de mogelijkheden of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

   Bron

   Terug naar het nieuwsoverzicht