+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Diesel fumes VFA SolutionsOnderzoek van de Gezondheidsraad toont aan dat werknemers die jaren in dieselrook hebben gewerkt, vaker dood gaan dan eerder werd aangenomen. Deze groep bestaat uit ongeveer 600.000 mensen. Hieronder vallen onder andere bouwvakkers, personeel werkzaam in garages,  overslagbedrijven in havens, op vrachtauto’s, veerboten en vuilniswagens. Het conceptrapport van de Gezondheidsraad is in handen van de NOS.

   Het onderzoek toont aan dat er in plaats van één op de honderd werknemers, zeven werknemers op de honderd werknemers overlijden aan jarenlang werken in hoge dieselrookconcentraties.  Hoge dieselrookconcentraties veroorzaken onder andere longkanker, hart- en vaatziekten en longaandoeningen zoals astma en COPD.

   Er wordt verwacht dat de landelijke grenswaarde van elementair koolstof (EC), de boosdoener in de dieselrook, verlaagd wordt van 50 microgram EC naar 10 microgram EC per m3 .  Dit zou Nederland voorloper van zo’n strenge norm maken.

   Om de grens van 10 microgram EC te behalen, zullen oude dieselmotoren vervangen moeten worden door nieuwe dieselmotoren of elektrisch aangedreven voertuigen, roetfilters geïmplementeerd moeten worden of zal het bedrijf afzuiginstallaties moeten plaatsen.

   Neem contact met ons op als u op zoek bent naar een afzuiginstallatie voor dieselrook. VFA Solutions kunt u verschillende oplossingen bieden om de dieselrookconcentratie in uw bedrijf te verlagen en hiermee een gezonde werkplek te creëren voor u en uw medewerkers.

   Bron

    

   Terug naar het nieuwsoverzicht