+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Houtrook en houtrookoverlast is een thema dat steeds meer aandacht krijgt. TVVL, kennispartner in de technologiesector, heeft de laatste editie van het TVVL tijdschrift dan ook volledig gefocust op houtrook. In dit tijdschrift worden de nieuwste ontwikkelingen en wetenschappelijke onderzoeken binnen de technologische sector besproken. VFA Solutions is in dat oogpunt gevraagd een case studie te publiceren over het tegengaan van houtrookoverlast in woningen.

   De case studie beschrijft de situatie van bewoners die overlast ervaren van houtrook. De bewoners hebben zelf eerder aanpassingen gemaakt in het ventilatiesysteem van de woning, maar ervaren nog steeds veel overlast van de houtrook afkomstig van buren en woningen in de omgeving. Niet alleen hebben zij last van de geur binnenshuis, maar ze merken dat ze ook gezondheidsklachten ontwikkelen door de concentratie houtrook in de binnenlucht van de eigen woning. De kinderen van de bewoners zijn dan ook continu verkouden.

   VFA Solutions heeft metingen in de woning uitgevoerd om te identificeren in welke concentraties de houtrook binnen aanwezig is. Vervolgens is de ASPRA S INduct luchtreiniger als add-on achter het bestaande ventilatiesysteem geïnstalleerd en zijn vervolgmetingen uitgevoerd. Uit de metingen is gebleken dat de houtrookconcentratie in de woning door de implementatie van de ASPRA S INduct luchtreiniger met 80% is gereduceerd. Deze reductie is behaald ondanks houtrookinfiltratie door ramen, deuren en kieren. Tevens ervaren de bewoners geen houtrookoverlast meer en zijn niet meer continu verkouden.

   Het artikel is voor een gedeelte te downloaden op de website van TVVL, waar de eerste 8 pagina’s van het tijdschrift online staat. Voor het volledige artikel dient u in te loggen op de TVVL website.

   Terug naar het nieuwsoverzicht