+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   CAR_pollutionOp basis van Europese data kan er vastgesteld worden dat er vaak erg hoge fijnstof en ultra fijnstof concentraties te vinden zijn in Nederlandse buitenlucht, met name in de buurt van steden, wegen en industrie.

   In gebieden met hoge ultra fijnstof concentraties kan het relevante gezondheidswinst opleveren om het binnenmilieu te beschermen. De deeltjes komen namelijk binnen door de ventilatie inlaat, kieren, deuren, ramen etc. en kunnen binnen veel makkelijker concentreren dan buiten. Binnen is blootstelling aan de deeltjes immers langduriger dan buiten.

   Tijdens een pilot met TNO bij een kinderdagverblijf in Delft hebben we een ASPRA InNduct getest op de inlaat van een ventilatiesysteem. Doel van deze test was om de effectiviteit van de ASPRA INduct op verkeersgerelateerde luchtvervuiling te meten. De verschillen in (ultra) fijnstof concentraties in de behandelde ruimte en de referentie ruimte waren significant, 80% reductie van nano-deeltjes (meest schadelijk voor gezondheid).De toepassing is ook nog eens aanzienlijk energie zuiniger dan conventionele textiel/papier filters welke veel minder effectief zijn in het afvangen van zeer fijne deeltjes.

   Tenslotte is er nog een ASPRA Recirculatie luchtreiniger geplaatst om binnen gecreëerde luchtvervuiling afkomstig van kinderen, personeel en gebouwmaterialen te verwijderen. Het personeel vond de lucht schoner en comfortabeler na het plaatsen van de ASPRA.

   De pilot is uitgevoerd in samenwerking met TNO. De resultaten zullen gepresenteerd worden in een wetenschappelijk rapport en besproken worden tijdens een symposium over luchtkwaliteit.

   Bekijk hier de rapportage van de praktijktest in samenwerking met TNO betreft het effect van onze luchtreinigers op de fijnstof concentraties in een kinderdagverblijf in Delft.

   Terug naar het nieuwsoverzicht