+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   VFA-Solutions

   Naast technieken voor luchtreiniging levert VFA nu ook een decentrale energiezuinige ventilatiesystemen. Flexibiliteit, kwaliteit en kostenefficiëntie stonden centraal tijdens de ontwikkeling van de systemen.

   Tijdens de eerste jaren na de oprichting van VFA was de product ontwikkeling vooral gericht op luchtreiniging (filtratie). Dit betekent, het verwijderen van vervuiling uit de (binnen)lucht.

   Door de sterk ontwikkelde R&D afdeling beschikt VFA over kennis van luchtkwaliteit in breed perspectief, en niet alleen luchtreiniging. Hierdoor was het een logische stap om ons ook op ventilatie te gaan richten. Ventilatie is het vervangen van gebruikte lucht met verse lucht (buitenlucht).

   Ventilatie is o.a. nodig voor voldoende zuurstof, comfortabele temperaturen en gunstige relatieve luchtvochtigheid. In andere woorden, het is van groot belang om organische uitstoot zoals CO2 te verwijderen en om overvloedige warme lucht weg te voeren.

   Als gevolg van verkeer, industrie en hoge bouwdichtheid in stedelijke gebieden kan buitenlucht hoge concentraties fijnstof en ultra fijnstof bevatten. Deze lucht wordt constant aangezogen door ventilatiesystemen. Zonder goede filtratie zal veel van deze luchtvervuiling in de binnenlucht terecht komen via het ventilatiesysteem. Schadelijke deeltjes kunnen zich veel makkelijker concentreren in binnenlucht dan in buitenlucht. Ventilatievoorzieningen die het laatst genoemde tegengaan zijn amper te vinden als gevolg van hoge kosten, onvoldoende adequate technieken of geringe aandacht rondom de potentiële gezondheidsrisico’s.

   VFA heeft op effectieve wijze haar kennis en filtratietechnieken gecombineerd met het concept van ventileren. Het resultaat? De ASPRA Brainy 1880: een intelligent klimaatsysteem dat uit zich zelf ventileert, filtreert en recirculeert op basis van nauwkeurig gemeten waarden. Door zeer lage drukval, vraaggestuurde luchtverversing en hoogwaardige filtratie is het systeem zeer energiezuinig, comfortabel en gezond.

   Terug naar het nieuwsoverzicht