+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   ultrafijnstof-schipholUit onderzoek van TNO en onderzoekers van de Universiteit van Utrecht blijkt dat emissies van vliegtuigen die opstijgen op Schiphol gezondheidsschade toebrengen aan tienduizenden inwoners van Amsterdam. TNO heeft van maart tot mei verschillende metingen uitgevoerd op de Schiphol Kaagbaan waar veel vliegtuigen opstijgen. Resultaten geven aan dat de hoeveelheden fijnstof onderwinds twee tot drie keer zo hoog zijn als de standaard concentraties in het stedelijk gebied van Amstelveen en Amsterdam.

   Waarom is ultrafijnstof schadelijk?
   Dit is belangrijke data, omdat fijnstof en specifiek ultrafijnstof schadelijk is voor de gezondheid. Dankzij het formaat dringt het diep in de longen en het bloedvatenstelsel in, waar het astma, luchtwegen irritaties, verminderde longfunctie en zelfs kanker veroorzaakt. Milieudefensie gaat zelfs zo ver dat ze vermelden dat ultrafijnstof de gemiddelde levensduur in het Schiphol gebied met vier maanden tot een jaar afneemt. Ze vergelijken de situatie rondom Schiphol met het leven naast een snelweg.

   Bescherming tegen ultrafijnstof
   Het is zeer moeilijk jezelf tegen ultrafijnstof te beschermen als je buiten bent. Je kan je echter binnen wel beschermen tegen ultrafijnstof. De lucht in een gebouw bestaat gedeeltelijk uit lucht van buiten. Lucht van buiten wordt naar binnen getransporteerd door ventilatie (door een ventilatiesysteem of door het openen van ramen of deuren), resulterend in ongeveer dezelfde ultrafijnstof concentratie binnen als buiten. De luchtreinigers van VFA Solutions verwijderen 95-99% van de luchtverontreinigingen uit de lucht, en bieden hiermee schone en gezonde lucht. Door het gebruiken van onze producten in uw huis/gebouw kunt u uzelf beschermen tegen ultrafijnstof.

   Heb ik luchtreiniging nodig in mijn binnenruimte?
   VFA Solutions is een expert in binnenluchtkwaliteit (IAQ). Wanneer u twijfelt of u luchtreiniging nodig heeft in uw binnenruimte, kunnen wij een luchtkwaliteitsmeting uitvoeren om de huidige luchtkwaliteit te beoordelen. Gedurende deze luchtkwaliteitsmeting, meten we de concentraties fijnstof, ultrafijnstof, gassen, emissies en meer. We kijken tevens naar hoe uw gebouw de luchtkwaliteit beïnvloed. De resultaten zullen in een rapport weergegeven worden en zal een overzicht geven van uw huidige luchtkwaliteit en of het nodig is om luchtreiniging toe te passen.

   Wanneer het aangeraden wordt luchtreiniging toe te passen en u tot aanschaf overgaat, zal u naar aanleiding van de meting een korting op uw aanschaf ontvangen.

   Terug naar het nieuwsoverzicht