+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com
   Op 29 mei stellen we het Europese ‘Project Zuivere Lucht’ voor, een Europees project rond de verbetering van de luchtkwaliteit. Schrijf je nu in voor het lanceringsevent in Antwerpen.

   De invloed van luchtkwaliteit op onze gezondheid wordt steeds belangrijker. Daarom bundelen we met vier partners uit Vlaanderen en Nederland de krachten om de impact van schadelijke stoffen op de binnenluchtkwaliteit te verminderen. We breiden de innovatieve ASPRA luchtzuiveringstechniek uit met plasmakatalyse en testen deze in voorzieningen voor gevoelige groepen. Daarnaast meten we samen met de burger de luchtkwaliteit en bedenken we doelgerichte lokale oplossingen.

   Dinsdagnamiddag 29 mei lichten we op het lanceringsevent de verschillende aspecten en doelstellingen van het project toe.

   Programma

   12.30u-13.30u: Broodjeslunch
   13.30u: Verwelkoming – Michiel Van Peteghem, afdelingshoofd Lucht, Milieu en Communicatie (VMM)
   13.40u: Projectvoorstelling  – Christophe Stroobants, project manager (VMM)
   13.55u: Gezondheid en stadsontwikkeling – Nabilla Ait Daoud, schepen van Leefmilieu en kinderdagverblijven  (Stad Antwerpen) 
   14.20u: Technologische ontwikkelingen voor gezonde binnenlucht – Piet Jacobs (Nederlandse organisatie voor Toegepast-Natuurwetenschappelijk Onderzoek)
   14.45u: Burgerwetenschap in Vlaanderen – Sam De Craemer (Universiteit Antwerpen)
   15.10u: Infostands en workshops rond luchtkwaliteit met live-kwaliteitsmetingen in de zaal, educatief materiaal en een interactieve sessie van het Stadslab2050.
   16.00u: Inspirerende slotbedenkingen

   Praktisch

   Schrijf je hier gratis in

    

    

    

   Terug naar het nieuwsoverzicht