+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Diabetes air quality VFA-SolutionsRecent onderzoek toont aan dat luchtvervuiling niet alleen astma, hart- en vaatziektes en kanker kan veroorzaken, maar dat diabetes en overgewicht ook aan dit rijtje toegevoegd kunnen worden.

   Uit onderzoek onder 62.000 inwoners van Ontario in Canada, blijkt dat de kans op diabetes met 11% stijgt bij elke verhoging van 10 microgram fijnstof (PM2.5) per kubieke meter. Het gaat hier om het allerkleinste fijnstof. Dat zijn stofdeeltjes afkomstig van onder andere verkeersuitstoot, die zo klein zijn, dat ze niet te zien zijn met het blote oog. Doordat de deeltjes extreem klein zijn, dringen ze na inademing gemakkelijk door de longblaasjes de bloedbaan in en veroorzaken daar allerlei gezondheidsrisico’s.

   De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hanteert een grenswaarde van 10 microgram per kubieke meter, in Europa ligt deze grens op 25 microgram per kubieke meter. Afhankelijk van de locatie, ligt de fijnstofconcentratie van uw omgeving hierboven of hieronder.

   Ook bij muizen is het effect van luchtvervuiling snel zichtbaar. Een ander onderzoek toont aan dat muizen die tien weken geregeld waren blootgesteld aan fijnstof, meer lichaamsvet kregen en minder gevoelig waren voor insuline. Laatstgenoemde kan een voorbode zijn van diabetes type 2.

   Men besteedt gemiddeld 90% van de tijd binnenshuis. Door binnen de lucht te reinigen en fijnstof uit de lucht te verwijderen, ademt u schone en gezonde lucht in. De luchtreinigers van VFA Solutions verwijderen 99% van de fijnstofdeeltjes uit de lucht. Bekijk onze producten of neem contact met ons op voor een gericht advies hoe u luchtreiniging kunt toepassen.

   Bron

    

   Terug naar het nieuwsoverzicht