+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Hoge stofconcentraties in logistiek centra

   In logistieke faciliteiten kan een hoge stofconcentratie gezondheids-, hygiëne- of bedrijfsrisico’s en extra kosten met zich meebrengen. De luchtkwaliteitsproblemen kunnen ontstaan door het laden en lossen van vrachtwagens, goederenverwerking, het sorteren en reinigen van kratten/pallets, het persen van karton en plastic, het storten van restproducten en nog veel meer.

   Aanleiding

   Door de aard van de activiteiten binnen de faciliteit (20.000 m²) leek het stofniveau de aanbevolen gezonde niveaus te overschrijden volgens de WHO- en EU-normen. Bovendien kunnen in sommige delen onaangename geuren ontstaan door voedselresten en vloeistoffen.

   Kuehne + Nagel besloot proactief op te treden en de hoge stofconcentratie (PM10 & PM 2,5) te voorkomen, om zo hun medewerkers een gezonde en prettige werkomgeving te bieden.

   Vanwege de omvang van de faciliteit en mogelijke bronnen van het probleem, heeft Kuehne + Nagel uitgebreid gezocht naar een optimale en duurzame luchtzuiveringsoplossing om een optimale luchtkwaliteit op de werkplek te garanderen en hoge energiekosten en complexe installaties te vermijden.

   Oplossing

   Na zorgvuldige bestudering van vele voorstellen en producten die door verschillende leveranciers aan Kuehne + Nagel werden aangeboden, was de keuze duidelijk. Belanghebbende van Kuehne + Nagel koos unaniem voor de duurzame recirculatie luchtzuiveringsoplossing ASPRA-luchtreinigers van VFA Solutions als de beste en optimale oplossing. Niet alleen vanwege de hoge capaciteiten en filtratie-efficiëntie, maar ook vanwege het kennisniveau achter de ASPRA-producten, duurzaamheid, de lage operationele kosten, flexibiliteit in toepassing, laag geluidsniveau, schaalbaarheid en meer.

   Het belangrijkste doel was om de stofconcentraties in de hele faciliteit te verminderen om te voldoen aan de PM10 EU-norm. Het benodigde aantal luchtreinigers is bepaald op basis van de grootte van de voorziening, stofbronnen, startconcentratie en maximaal gewenste eindconcentratie. Op basis hiervan zijn 9x ASPRA PMC luchtreinigers geïnstalleerd. Elk met een capaciteit van 10.000 m³/uur. De ASPRA PMC luchtreinigers werden verspreid op de vloer in de faciliteit geplaatst om de lucht in de hal te recirculeren en te reinigen. Door de luchtreinigers over het vloeroppervlak te verdelen en ze in de buurt van de bronnen van vervuiling te plaatsen, wordt het stof van alle soorten en maten, zelfs fijnstof en ultrafijn stof (PM10, PM2.5, PM1 en PM0.1), effectief opgevangen, terwijl toch een optimale luchtverdeling en grote dekking wordt bereikt zodat de gereinigde lucht overal wordt verdeeld.

   De ASPRA PMC luchtreiniger heeft een zelfreinigend mechanisme dat de grove stofdeeltjes uit de luchtreiniger verwijdert. Dit minimaliseert het onderhoud. Klik hier voor meer informatie over de ASPRA PMC.

   Resultaat
   De ASPRA PMC was een groot succes. Alle stofniveaus werden aanzienlijk verminderd met slechts 9x ASPRA PMC-units. Niet alleen voor de PM10 maar ook voor de PM2.5 en PM1 en UFP’s werd een totale reductie van minimaal 63% behaald.

   Dit betekent dat niet alleen de luchtkwaliteit voldoet aan de huidige WHO- en EU-normen, maar ook al aan toekomstige normen.
   Naast meetbare resultaten werden belangrijke positieve feedback van werkgevers en managers op de werkplek gemeld:

   • De medewerkers ervaren betere werkomstandigheden, hebben minder irritaties in keel, ogen en neus.
   • Het zicht in de faciliteit is veel beter, er hangen geen stofwolken in de faciliteit.
   • De faciliteit is over het algemeen schoner: minder stofafzetting van machines en oppervlakken.

    

   Op zoek naar een (andere) oplossing?

   Heeft u een vergelijkbare of juist andere lucht gerelateerde behoefte? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend productadvies. Dankzij onze jarenlange ervaring, uitgebreide in-house kennis en de modulaire producten, kan VFA Solutions u gemakkelijk en snel van een oplossing voorzien. Wij denken graag met u mee!