+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Kipster – De meest dier- en milieuvriendelijke kippenstal

   ASPRA_Agro_Kipster

   • Probleem: Hoge fijnstofconcentratie in de stal en hoge fijnstofemissies
   • Oplossing: 8 ASPRA Agro luchtreinigers
   • Resultaat: Fijnstofreductie van 40-45% in de stal

    

   Probleembeschrijving

   Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september 2017 heeft de officiële opening van Kipster, de meest dier- en milieuvriendelijke kippenstal ter wereld, plaatsgevonden. De kippenstal is uniek in zijn focus op dier- en milieuwelzijn. Als onderdeel van deze focus heeft Kipster veel aandacht besteed aan de luchtkwaliteit in de kippenstal zelf. Het uitgangspunt was gezondere lucht voor kip én boer. Dit is in de stal bereikt door de installatie van acht ASPRA Agro recirculatie luchtreinigers. De ASPRA luchtreinigers reinigen de lucht in de kippenstal, bij de bron en reduceren de fijnstofconcentratie IN DE STAL met 40-45%. Hierdoor ademt iedereen, kip én boer gezondere lucht in. Bovendien vertaalt reiniging bij de bron zich in aanzienlijke vermindering in emissie naar het milieu.

   Naast het verkeer is de intensieve landbouw en veeteelt een belangrijke bron van veel luchtvervuiling. Luchtreiniging in de stal zelf, waar dieren en boer blootgesteld worden aan luchtverontreinigingen, is dan ook belangrijk.

   De oplossing

   Met de introductie van de ASPRA Agro luchtreiniger van VFA Solutions heeft dealer SmitsAgro, leverancier voor de agrarische sector, de markt opengebroken. De ASPRA Agro luchtreiniger verwijdert allerlei luchtverontreinigingen permanent uit de lucht. Denk hierbij aan virussen, bacteriën, grof stof en fijnstof. Microben zoals Bovine Adenovirus, E. Coli bacterie, Staphylococcus aureus en Yersinia enterocolitica, welke frequent in vee en kippen voorkomt, worden permanent uit de lucht verwijdert. Resulterend in een betere luchtkwaliteit in de stal zelf.

   Het resultaat

   Bij Kipster zorgen acht ASPRA Agro luchtreinigers voor een gezondere luchtkwaliteit in de kippenstal. De energiekosten en het onderhoud van de luchtreinigers is minimaal, de luchtreinigers zijn zelfreinigend. Hierdoor kan de boer zich richten op het ondernemen en is het vervangen van dure filters niet aan de orde.

   • Virussen, bacteriën, grof stof en fijnstof worden uit de stal verwijderd
   • Reductie in fijnstof uitstoot
   • Vermindering in ammoniak uitstoot
   • Comfortabelere werkomgeving in de stal
   • Lage energiekosten
   • Laag onderhoud