+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Astmaklachten en verkeersuitstoot tegengaan – Woning

   Astma teddy bear

   • Probleem: Erge astmaklachten door hoge fijnstof (PM) concentraties van nabijgelegen snelwegen
   • Oplossing: ASPRA S INduct
   • Resultaat: De fijnstof concentratie in de woning is sterk gereduceerd en astma klachten zijn afgenomen

   Probleembeschrijving

   De astma van de dochter van een gezin in de randstad, verergerde door hoge fijnstof concentraties afkomstig van nabijgelegen snelwegen en N-wegen. Haar klachten speelden niet enkel buitenshuis, maar ook binnenshuis op. Door een F5 filter in de bestaande WTW (balansventilatie) toe te passen, trachtte het gezin het fijnstof buiten de deur te houden. Dit leverde echter niet voldoende reductie en resultaat op.

   De oplossing

   Op de zolder van de woning bevindt zich het WTW ventilatiesysteem. VFA Solutions heeft direct achter het WTW systeem de ASPRA S INduct in het toevoerkanaal naar de woning geïnstalleerd. Hierdoor wordt de buitenlucht die via het WTW systeem van buiten wordt aangezogen, eerst gereinigd voordat het door de woning wordt verspreidt. Dankzij de ASPRA S INduct, wordt het fijnstof tegengehouden en wordt er schone en gezonde lucht de woning ingeblazen.

   Dankzij de aansluitingen van de ASPRA S INduct, kan het gezin bij een eventuele verhuizing de luchtreiniger naar de nieuwe woning meenemen zodat ze ook daar van schone lucht worden voorzien.

   Het resultaat

   Na implementatie van de ASPRA S INduct heeft de dochter binnenshuis veel minder last van haar astma en voelt de lucht frisser en comfortabeler aan voor alle bewoners van het huis. De fijnstof concentraties binnenshuis zijn afgenomen met 95-99%.