Utiliteit en woningen projecten

Schone en gezonde lucht is in de utiliteit en in woningen cruciaal voor de gezondheid en het comfort van bewoners, medewerkers en bezoekers. Schone en veilige lucht reduceert gezondheidsrisico’s, ziekte verspreiding en de verspreiding van geuren en deeltjes.

VFA Solutions is zeer ervaren in de utiliteiten en woningen branche. Wij hebben een groot aantal projecten uitgevoerd in verschillende faciliteiten voor een breed spectrum aan potentiële en bestaande problemen. Onze luchtkwaliteit oplossingen zijn zowel voor preventie als controle ingevoerd.

Een kleine greep uit onze utiliteit en woningen projecten:

Woning – houtrook overlast tegengaan (inclusief meetrapport!)

Projecten Openhaard VFA SolutionsProbleem: Geur en fijnstof overlast door de vele open haarden in de buurt
OplossingASPRA S INduct
Resultaat: Hoge fijnstof reductie in de woning en geen geuroverlast meer

[read more=”LEES MEER” less=”LEES MINDER“]

Probleembeschrijving

In sommige wijken in Nederland maken bewoners van woningen veelvuldig gebruik van hun open haard voor de verwarming van hun woning of voor de gezelligheid. Waar men echter niet bij stilstaat, is dat er hierbij hoge concentraties fijnstof vrijkomen en door de lucht in de naastgelegen woningen geblazen wordt.

Dit was ook het geval bij een gezin die in een buurt woont waar veel bewoners gebruik maakten van hun open haard. De bewoner ondervond veel geuroverlast en had daarnaast veel last van de hoge fijnstof concentraties. Daarnaast waren de kinderen regelmatig ziek, waren minder actief en hadden vaak een verstopte neus.

De oplossing

VFA Solutions heeft in deze woning op de zolder achter de WTW de ASPRA S INduct geïnstalleerd. De buitenlucht wordt op één centraal punt aangezogen, door de WTW en de ASPRA S INduct geleidt en vervolgens de woning in geblazen. De ASPRA S INduct haalt het fijnstof uit de lucht en met het verwijderen van de deeltjes, worden tevens de geuren uit de lucht verwijdert.

Het resultaat

  • Reductie van 95% van de deeltjes concentratie binnenshuis (niet alleen achter de ASPRA luchtreiniger)
  • Geen geuroverlast meer van houtrook in de woning
  • Welzijn en gezondheid verbetering door schonere binnenlucht
  • Bevestigde werking van de luchtzuivering door uitgevoerde luchtkwaliteitsmetingen
  • Gemakkelijke implementatie in bestaand ventilatiesysteem

Quotes van de bewoners:

“Onze buren klagen nog steeds over de geuroverlast van de open haarden in de buurt. Wij merken tegenwoordig hier niets meer van.”

“Onze kinderen zijn minder vaak ziek. Zij hebben minder last van verstopte neuzen en zijn actiever.”

“Het was opmerkelijk te zien hoe snel de deeltjes in de ASPRA collector worden opgevangen. Dit was voor ons bewijs dat ons voormalige F filter (bijgeleverd in ons ventilatiesysteem) niet effectief is tegen de fijne deeltjes of de rookdeeltjes zoals ze claimen te zijn.”

De installatie
project s-induct VFA Solutions

1. Buitenlucht inlaat
2. Warmtewisselaar
3. ASPRA S INduct, lucht richting de woonkamer

Meetrapport – Effect van ASPRA S INduct op binnenluchtkwaliteit in de woning

Bekijk de presentatie op slideshare

[/read]

Woning – astma en verkeersuitstoot

Projecten Verkeersuitstoot VFA SolutionsProbleem: Hoge fijnstof (PM) conc entraties door nabijgelegen snelwegen
Oplossing: ASPRA S INduct
Resultaat: De astma klachten en de fijnstof concentratie in de woning zijn sterk gereduceerd

[read more=”LEES MEER” less=”LEES MINDER“]

Probleembeschrijving

Een Nederlands gezin heeft veel hinder van hoge fijnstof concentraties door de nabijgelegen snelwegen en N-wegen. De jongste dochter heeft astma en heeft door de hoge fijnstof concentraties in de buitenlucht veel last van haar ziekte, niet alleen buiten in de tuin maar ook binnenshuis. Het fijnstof wordt al in de woning door een F5 filter uit de lucht gefilterd, maar dit levert nog niet voldoende reductie op.

De oplossing

VFA Solutions heeft op de zolder de ASPRA S INduct geïnstalleerd direct na de WTW. Er wordt in de woning op zolder buitenlucht aangezogen, dat vervolgens wordt gereinigd zodat er schone en gezonde lucht de woning in wordt geblazen.

Het resultaat

Na implementatie van de ASPRA S INduct heeft de dochter binnenshuis minder last van haar astma en voelt de lucht frisser en comfortabeler voor alle bewoners van het huis. De fijnstof concentraties binnenshuis zijn afgenomen met 95-99%.

[/read]

Kantoren – verkeersemissies

Projecten Kantoren VFA SolutionsProbleem: Hoge fijnstof (PM) concentraties door druk stadsverkeer
Oplossing: ASPRA INduct
Resultaat: Gezonder en comfortabeler binnenmilieu in de kantoren

Hotel – carapatiënten

Probleem: Schone lucht bieden voor carapatiënten
Oplossing: ASPRA INduct
Resultaat: Gezond en comfortabel binnenmilieu in de hotelkamers

[read more=”LEES MEER” less=”LEES MINDER“]

Hotel & Brasserie Katoen heeft onze installatiepartner New View vorig jaar benaderd met de vraag luchtreiniging te bieden, zodat alle hotelkamers carapatiënt vriendelijk zijn. Cara staat voor Chronische Aspecifieke Respiratoire Aandoening en is een verzamelnaam voor langdurige aandoeningen van de luchtwegen, zoals bronchitis en longemfyseem. Carapatiënten ondervinden hinder van de deeltjes en ziektekiemen die in de lucht rondzweven, dit verergert in veel gevallen dan ook de longklachten. Het inademen van schone en gezonde lucht is voor deze mensen zeer belangrijk.

Schone, gereinigde lucht

Hotel & Brasserie Katoen begrijpt het belang van schone lucht voor hun gasten en met name voor carapatiënten. Met dit in gedachten, is Katoen op de ASPRA luchtreiniging uitgekomen. De ASPRA technologie voldeed aan de wensen van Katoen: het effectief verwijderen van deeltjes uit de lucht, zoals stofdeeltjes, fijnstof (PM10, PM2.5, PM1 en ultrafijnstof), virussen, bacteriën, pollen, allergenen, deeltjes afkomstig van verkeer en deeltjes afkomstig van houtrook. Door de deeltjes uit de lucht te verwijderen, worden irritaties van de luchtwegen voorkomen en zal er schone en gezonde lucht ingeademd worden. Hierdoor wordt het comfort van de gasten verhoogd.

Duurzaamheid

Tevens hanteert Katoen een duurzaamheidsbeleid, wat inhoudt dat alle apparatuur in het gebouw energiezuinig is. De ASPRA luchtreiniging past dan ook perfect bij dit beleid. Doordat de filters in de luchtreiniger nooit verstoppen en gemakkelijk gereinigde lucht doorlaten, verbruiken ze zeer weinig energie, waardoor sterk op energiekosten wordt bespaard. Dit, terwijl de luchtreiniger zeer efficiënt >99% van de deeltjes uit de lucht verwijdert.

ASPRA INduct luchtreiniger

In Hotel & Brasserie Katoen is een ASPRA INduct luchtreiniger in het toevoerventilatiekanaal geïnstalleerd. Dit zorgt ervoor dat de lucht die van buiten naar binnen wordt getransporteerd, eerst gereinigd wordt voordat het door het gebouw verspreidt wordt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van gezonde lucht voor uw onderneming of twijfelt u aan uw luchtkwaliteit? Neem dan contact met ons op voor advies of het inplannen van luchtkwaliteitsmetingen.

[/read]

Woningen – allergenen

Projecten Woning VFA SolutionsProbleem: Overlast van fijnstof, allergenen en geuren
Oplossing: ASPRA Recirculatie
Resultaat: Gezonder en comfortabeler binnenmilieu in de woning

 

ASPRA verwijdert:

@vfatechnology

Follow us

Newsletter (max 1/month)