+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Toekenning van Responsive Indoor Air Quality project van Europees Defensieagentschap

   Het Europees Defensieagentschap met “Het Defensie R&T Gekoppeld Investeringsprogramma voor CBRN Bescherming” (JIP-CBRN) heeft het Responsive Indoor Air Quality (RIAQ) project (2015-2018) toegekend. Virus Free Air en VFA Solutions zijn de hoofdaannemers van het project. Het project betrekt verschillende Europese bedrijven en academische partners met synergistische technologieën, kennis en een hoge onderzoekscapaciteiten.

   Het RIAQ project is gericht op de ontwikkeling van een responsieve, slimme en mulifunctionele filtratie en ventilatiesysteem. Het RIAQ project komt overeen met de objectieven van het JIP-CBRN programma, aangezien het richt op:

   • De ontwikkeling van een nieuw CBRN collectief beschermingssysteem; optimalisatie en evaluatie van methoden voor collectieve beschermingssystemen (COLPRO), inclusief luchtsluizen en ontwikkelde filtratie technologieën.
   • Verhogen van de veiligheid in COLPRO’s door het gebruik van uitgebreide luchtreinigingssystemen, luchtreiniging van CBRN-agents, TIMs (Toxische Industriële Materialen) en tegelijkertijd beroepsblootstelling aan drijfgas/geweer en motor uitstootdampen.
   • Betrouwbare filtratietechnolgiën die niet verstoppen en een langere levensduur hebben
   • Besmetting monitoring en controle door degelijke en betrouwbare detectie, alarmering en geautomatiseerde technieken
   • Integratie van een bedreigingsanalyse tool, die de verspreiding van CBRN agenten kan voorspellen

   Het RIAQ systeem beschikt over het nieuwste van het nieuwste aan technieken voor luchtreiniging van deeltjes, bio-deeltjes en schadelijke gasdampen met als doel collectieve bescherming in gebouwen.

   Het filtratiesysteem is ontwikkeld voor integratie in de infrastructuur van elk ventilatiesysteem, heeft uiteraard een lage drukval, waardoor een extreme aanpassing in het ventilatiesysteem van het gebouw overbodig is. De filtratiemechanismen zijn gebaseerd op:

   • (Bio) Deeltjesfiltratie: hoofdzakelijk gebaseerd op de VFA deeltjesfiltratietechnieken: ionisatie, elektrostatische precipitatie, en open structuur non-textiel mechanische filtratie technieken/media.
   • Selectieve dampfiltratie – speciaal structuur van adsorptie beden geoptimaliseerd met selectieve katalyse en nano-materialen.

   De RIAQ systemen zijn ontwikkeld voor optimale werking op dag-tot-dag basis, terwijl ultieme veiligheid wordt geboden bij een incident of evenement.

   Een serie van monitors en sensoren, voor het continue monitoren van binnenlucht (24/7), wordt tevens geïntegreerd in het systeem. Deze sensoren worden ontwikkeld voor drie doeleinden:

   1. Een continu monitoringssysteem 24/7 voor de detectie van CBRN agenten (voor vroege waarschuwing en voor het inschakelen van het beschermend filtratiesysteem),
   2. Een continue monitoring 24/7 van de luchtkwaliteit (binnen en mogelijk buiten),
   3. Monitoring en identificatie van de werking van het systeem en de levensduur van de filters en luchtreinigingsunits (ELSI sensor).

   Het RIAQ contract is toegekend om een TECHNOLOGY READINESS LEVEL, TRL=4-5 te bereiken. Door de toewijding van alle partners, zijn we trots om te vermelden dat een TRL 6 mogelijk is zonder extra kosten of tijd.

   De resultaten van het project worden in alle deelnemende landen gepresenteerd vanaf Juni 2018.

   Bent u benieuwd naar dit project en wilt u meer weten of een demonstratie bezoeken, neem dan contact met ons op via info@vfa-solutions.com