Selecteer een pagina

TKI Project – Schoolventilatie met koeling en lage druk filtering

VFA Solutions neemt deel aan het project Schoolventilatie met koeling en lage druk filtering van het Topconsortia Kennis en Innovatie (TKI) Urban Energy.  Het doel van het project is de ontwikkeling en praktijktest van een ventilatiesysteem geschikt voor renovatie van scholen en kinderdagverblijven met 80% lagere energiekosten voor koeling en filtering. VFA Solutions voert dit samen met TNO Science & Industry en Lucam B.V. uit.

Doelstelling
Het doel van het project is de ontwikkeling en de praktijktest van een ventilatiesysteem geschikt voor renovatie van scholen en kinderdagverblijven met 80% lagere energiekosten voor koeling en filtering. Smart Sensoring is in het systeem ingebouwd om afwijkingen van een klasse A binnenklimaat te rapporteren. De te ontwikkelen koel- en filtertechnieken leveren een belangrijke bijdrage aan de reductie van de benodigde koel- en ventilatie energie in gebouwen en maken hiermee energieneutrale of energieleverende gebouwen mogelijk. Naast scholen en kinderdagverblijven wordt voor de langere termijn de grootste markt voorzien bij kantoren. De energiebesparing door energiezuinige koeling en lage druk filtering bedraagt in 2030 0,25 Peta Joules per jaar

Korte omschrijving
Smart Sensoring is in het systeem ingebouwd om afwijkingen van een klasse A binnenklimaat te rapporteren. De te ontwikkelen koel- en filtertechnieken leveren een belangrijke bijdrage aan de reductie van de benodigde koel- en ventilatie energie in gebouwen en maken hiermee energieneutrale of energieleverende gebouwen mogelijk. Naast scholen en kinderdagverblijven wordt voor de langere termijn de grootste markt voorzien bij kantoren. De energiebesparing door energiezuinige koeling en lage druk filtering bedraagt in 2030 0,25 Peta Joules per jaar.

Resultaat
• Dauwpuntkoeling in combinatie met warmteterugwinning in tegenstroomwarmtewisselaar;
• Elektrostatische filtermodule voor 10.000 m³/uur toepasbaar in luchtbehandelingskasten;
• 1 Luchtbehandelingskast klimatiseert 4-5 lokalen (~2000 m³/uur per lokaal);
• Smart sensor systeem: automatische rapportage van CO2, temperatuur, vochtigheid en PM2,5 fijnstof;
• Energiezuinig lage druk schoolventilatiesysteem getest in een bestaande school.

Partners
• VFA Solutions B.V.
TNO Science & Industry
Lucam B.V. 

Meer informatie: Topsectorenergie.nl

 

VFA Soluitons Virus Free Air

 Corona virus

Wilt u het Corona virus COVID-19 uit de lucht verwijderen? Onze ASPRA-luchtreinigers bieden al jaren virus vrije lucht en zijn uitermate geschikt voor het verwijderen van het Corona virus COVID-19 en verspreiding hiervan te beperken.

Afhankelijk van uw situatie, kunnen we verschillende oplossingen bieden.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend productadvies.

Download hier de brochure hoe u Corona uit de lucht kan verwijderen