Selecteer een pagina

VFA Solutions neemt deel aan het project Schoolventilatie met koeling en lage druk filtering van het Topconsortia Kennis en Innovatie (TKI) Urban Energy.  Het doel van het project is de ontwikkeling en praktijktest van een ventilatiesysteem geschikt voor renovatie van scholen en kinderdagverblijven met 80% lagere energiekosten voor koeling en filtering. VFA Solutions voert dit samen met TNO Science & Industry en Lucam B.V. uit.

Doelstelling
Het doel van het project is de ontwikkeling en de praktijktest van een ventilatiesysteem geschikt voor renovatie van scholen en kinderdagverblijven met 80% lagere energiekosten voor koeling en filtering. Smart Sensoring is in het systeem ingebouwd om afwijkingen van een klasse A binnenklimaat te rapporteren. De te ontwikkelen koel- en filtertechnieken leveren een belangrijke bijdrage aan de reductie van de benodigde koel- en ventilatie energie in gebouwen en maken hiermee energieneutrale of energieleverende gebouwen mogelijk. Naast scholen en kinderdagverblijven wordt voor de langere termijn de grootste markt voorzien bij kantoren. De energiebesparing door energiezuinige koeling en lage druk filtering bedraagt in 2030 0,25 Peta Joules per jaar.

Korte omschrijving
Smart Sensoring is in het systeem ingebouwd om afwijkingen van een klasse A binnenklimaat te rapporteren. De te ontwikkelen koel- en filtertechnieken leveren een belangrijke bijdrage aan de reductie van de benodigde koel- en ventilatie energie in gebouwen en maken hiermee energieneutrale of energieleverende gebouwen mogelijk. Naast scholen en kinderdagverblijven wordt voor de langere termijn de grootste markt voorzien bij kantoren. De energiebesparing door energiezuinige koeling en lage druk filtering bedraagt in 2030 0,25 Peta Joules per jaar.

Resultaat
• Dauwpuntkoeling in combinatie met warmteterugwinning in tegenstroomwarmtewisselaar;
• Elektrostatische filtermodule voor 10.000 m³/uur toepasbaar in luchtbehandelingskasten;
• 1 Luchtbehandelingskast klimatiseert 4-5 lokalen (~2000 m³/uur per lokaal);
• Smart sensor systeem: automatische rapportage van CO2, temperatuur, vochtigheid en PM2,5 fijnstof;
• Energiezuinig lage druk schoolventilatiesysteem getest in een bestaande school.

Partners
• VFA Solutions B.V.
TNO Science & Industry
Lucam B.V. 

Meer informatie: Topsectorenergie.nl

In dit webinar van donderdag 11 juni, georganiseerd door ISIAQ.nl en TVVL, kunt u terugkijken hoe er heel praktisch aandacht gegeven wordt aan het belang van een goed binnenklimaat op scholen in tijden van corona, en de rol die installaties of ventilatie daarin kunnen spelen. Ventileren is belangrijk. Maar hoe zorgt u voor voldoende ventilatie zonder dat het tocht als het in het najaar weer kouder wordt? 

De oplossing die door VFA Solutions is gecreëerd, wordt gepresenteerd in de video om 38:13. 

Bron

ASPRA verwijdert:

Newsletter (max 1/month)

@vfatechnology

Follow us