+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Industriële projecten

   In de industriële sector komen beroepsgerelateerde ziekten regelmatig voor, een vaak voorkomend voorbeeld is bijvoorbeeld het ontwikkelen van stoflongen. Schone en gezonde lucht is dan ook cruciaal voor de gezondheid van de werknemers in de industriële sector. Door tijdens werkzaamheden luchtreiniging toe te passen, reduceert men gezondheidsrisico’s, ziekte verspreiding en de verspreiding van geuren en deeltjes.

   VFA Solutions heeft verschillende projecten uitgevoerd voor klanten in de industriële sector. Onze luchtreinigers zijn zowel preventief als reactief ingevoerd.

   Een kleine greep uit onze industriële projecten:

   Metaalindustrie – gassen en metaalstof

   Projecten Metaaldamp VFA SolutionsProbleem: Geur en metaalstof overlast in de werkruimte
   OplossingASPRA L-C
   Resultaat: Gezondere en comfortabelere werkomgeving
   [read more=”LEES MEER” less=”LEES MINDER“]

   Probleembeschrijving

   In werkruimtes in de metaalindustrie zweven door verschillende werkzaamheden zoals lassen, slijpen en vijlen veel hele fijne metaaldeeltjes door de lucht. Deze metaaldeeltjes kunnen na inademing veel gezondheidsrisico’s veroorzaken. Tevens kunnen dampen die vrijkomen bij lassen als hinderlijk ervaren worden. Een klant in de metaalindustrie kwam dan ook met deze problemen bij ons terecht.

   De oplossing

   In deze situatie heeft VFA Solutions de ASPRA L-C Mobile aangeraden aan de klant. De ASPRA L-C Mobile reinigt niet alleen de fijne metaaldeeltjes uit de lucht, het verwijdert tevens gassen en geuren uit de lucht. Door voor de mobiele editie te kiezen, is de luchtreiniger tevens als puntafzuiging te gebruiken. Het apparaat kan dan ook op verschillende plekken, daar waar luchtreiniging nodig, toegepast worden.

   Het resultaat

   • Reductie van de metaaldeeltjes en stofdeeltjes in de lucht
   • Reductie van gassen en geuren in de lucht
   • Comfortabelere werkomgeving
   • Mobiele luchtreiniging, daar te gebruiken waar nodig

   [/read]

   Reparateur – elektronische goederen

   Projecten Elektronica VFA SolutionsProbleem: Hoge fijnstof (PM) concentraties die vrijkomen bij elektronica reparaties
   Oplossing: ASPRA Aura
   Resultaat: Gezonde werkomgeving en stofreductie tijdens en na reparaties
   [read more=”LEES MEER” less=”LEES MINDER“]

   Probleembeschrijving

   Een Nederlandse elektronica reparateur ondervond veel hinder van de hoge stofconcentraties in zijn werkruimte. De reparateur kijkt apparatuur na dat bij het openen en aanzetten veel stof vrijgeeft. De stofdeeltjes die vrijkomen bij het openen en repareren van de apparatuur kan zeer schadelijke stofdeeltjes bevatten (b.v. asbest etc.).  In dit geval wilde de eigenaar zichzelf en zijn personeel beschermen tegen deze stofdeeltjes en zocht dan ook luchtreiniging voor in zijn werkruimte.

   De oplossing

   VFA Solutions heeft in de werkruimte de ASPRA Poco geïnstalleerd. De luchtreiniger is op een punt geïnstalleerd zodat het de gehele ruimte kan reinigen en er geen hoek ongereinigd blijft.

   Het resultaat

   • Reductie van fijnstof concentraties in de werkruimte
   • Veilige werkomgeving creëren
   • Verhoging van werkcomfort

   [/read]