+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   BMC Moerdijk – Emissie luchtreiniging

   BMC Moerdijk - VFA Solutions

   • Klant: Energiecentrale BMC Moerdijk
   • Probleem: Emissie van stof, geuren en ammoniak
   • Oplossing: lokale VFA luchtafzuiging en ASPRA EcoVent ventilatiesystemen met geïntegreerde gaswasser
   • Resultaat: Top of the bill installatie en vermijden van emissie

   Probleem

   Energiecentrale BMC Moerdijk verwerkt jaarlijks 1/3e van de totale productie van pluimveemest in Nederland. Met de mestverbranding wekt BMC 285.00 MWh aan elektriciteit op, wat gelijk staat aan het stroomverbruik van een stad ter grootte van Den Bosch. Bij mestverwerking kan echter veel stof, geuren en ammoniak vrijkomen, dat het binnen- en buitenmilieu belast.

   BMC Moerdijk acteert hierin proactief en streeft naar de optimale installatie om de emissie van stof, geuren en ammoniak naar het buitenmilieu te vermijden en streeft tegelijkertijd naar een optimaal binnenmilieu in de werkruimtes. BMC Moerdijk is dan ook bij VFA Solutions terecht gekomen voor het laatste nieuwbouwproject, dat bestaat uit: een loshal, een mestopslaghal en een asopslaghal. Dankzij de implementatie van optimale en lokale VFA luchtafzuiging en de ASPRA EcoVent ventilatiesystemen met geïntegreerde gaswasser, werd een top of the bill installatie gerealiseerd en wordt emissie vermeden. 

    

   Onze oplossing

   VFA Solutions heeft bij BMC Moerdijk het ASPRA EcoVent ventilatiesysteem geïnstalleerd. Dit systeem bevat een unieke luchtreinigingstechniek die gebaseerd is op de ASPRA PMC luchtreiniger. Het systeem verzorgt de ventilatie en luchtreiniging van de emissie van de mestopslaghal. De ventilatie is zo ingesteld dat de opslaghal ten alle tijden op onderdruk staat, om verspreiding van de meststof naar buiten of de rest van de faciliteit tegen te gaan. Tevens zorgt mechanische ventilatie voor het verlagen van de vochtconcentratie en het verhogen van het zicht in de hal.

   VFA Solutions heeft de ventilatie opgedeeld in twee ventilatiesystemen, die elk afwisselend onderhouden kunnen worden. Hierdoor is er tijdens onderhoud altijd ventilatie aanwezig. Ieder systeem heeft een maximaal debiet van 40.000 m³/uur.

   Beide ASPRA EcoVent systemen verwijderen stof, geuren en ammoniak uit de lucht en bestaan uit 3 filtratiesecties:

   • 1Filtratiesectie: Elektrostatische filtratie (ASPRA-technologie)
    Filtratie van de grote stofmassa (grofstof) en ziektekiemen
   • 2e Filtratiesectie: Collectoren/filters
    Filtratie van resterende stofmassa’s en kleine stofdeeltjes
   • 3e Filtratiesectie: Gasfiltratie
    Specifieke geuren gasfiltratie (effectief bij stofvrije luchtstroom)

    

    

   Ook op zoek naar een oplossing?

   Bent u op zoek naar een oplossing voor het reinigen van emissie (uitgaande lucht) op basis van stofdeeltjes en/of gassen en geuren? Neem dan contact met ons op om te bespreken hoe wij u hierin kunnen ondersteunen. Dankzij de modulariteit van onze systemen, kunnen wij altijd een passende oplossing bieden.