Agrarische projecten

In de Agrarische sector is schone en gezonde lucht belangrijk voor het voldoen aan de milieu reglementen en de gezondheid en het comfort van medewerkers en buren. Schone en veilige lucht reduceert gezondheidsrisico’s, ziekte verspreiding en de verspreiding van geuren en deeltjes.

VFA Solutions heeft ervaring met luchtreiniging in de agrarische sector en werkt samen met boeren in de agrarische sector. Onze luchtkwaliteit oplossingen zijn zowel voor preventie als controle ingevoerd.

Een kleine greep uit onze agrarische projecten:

Kipster – de meest dier- en milieuvriendelijke kippenstal

ASPRA_Agro_KipsterProbleem: Hoge fijnstofconcentratie in de stal en hoge fijnstofemissies
Oplossing: 8 ASPRA Agro luchtreinigers
Resultaat: Fijnstofreductie van 40-45% in de stal

 

ASPRA_Agro_Kipster

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september heeft de officiële opening van Kipster, de meest dier- en milieuvriendelijke kippenstal ter wereld, plaatsgevonden. De kippenstal is uniek in zijn focus op dier- en milieuwelzijn. Als onderdeel van deze focus heeft Kipster veel aandacht besteed aan de luchtkwaliteit in de kippenstal zelf. Het uitgangspunt was gezondere lucht voor kip én boer. Dit is in de stal bereikt door de installatie van acht ASPRA Agro recirculatie luchtreinigers. De ASPRA luchtreinigers reinigen de lucht in de kippenstal, bij de bron en reduceren de fijnstofconcentratie IN DE STAL met 40-45%. Hierdoor ademt iedereen, kip én boer gezondere lucht in. Bovendien vertaalt reiniging bij de bron zich in aanzienlijke vermindering in emissie naar het milieu.

Naast het verkeer is de intensieve landbouw en veeteelt een belangrijke bron van veel luchtvervuiling. Luchtreiniging in de stal zelf, waar dieren en boer blootgesteld worden aan luchtverontreinigingen, is dan ook belangrijk. Met de introductie van de ASPRA Agro luchtreiniger van VFA Solutions heeft dealer SmitsAgro, leverancier voor de agrarische sector, de markt opengebroken. De ASPRA Agro luchtreiniger verwijdert allerlei luchtverontreinigingen permanent uit de lucht. Denk hierbij aan virussen, bacteriën, grof stof en fijnstof. Microben zoals Bovine Adenovirus, E. Coli bacterie, Staphylococcus aureus en Yersinia enterocolitica, welke frequent in vee en kippen voorkomt, worden permanent uit de lucht verwijdert. Resulterend in een betere luchtkwaliteit in de stal zelf.

Bij Kipster zorgen acht ASPRA Agro luchtreinigers voor een gezondere luchtkwaliteit in de kippenstal. De energiekosten en het onderhoud van de luchtreinigers is minimaal, de luchtreinigers zijn zelfreinigend. Hierdoor kan de boer zich richten op het ondernemen en is het vervangen van dure filters niet aan de orde.

Luchtkwaliteit is belangrijk en dat beseffen steeds meer mensen. Milieudefensie is in begin september nog in het gelijk gesteld in een kort geding waarin schonere lucht geëist werd van de Nederlandse Staat. “Ieder jaar overlijden duizenden mensen door luchtvervuiling en een veelvoud daarvan wordt ziek als gevolg van schadelijke uitstoot”, zegt Anne Knol van Milieudefensie. Het inademen van luchtverontreinigingen moet dan ook zo veel mogelijk vermeden worden. Dit wordt gerealiseerd door regelgeving aan de ene kant en aan de andere kant door het gebruik van luchtreinigers.

Benieuwd naar hoe de meest dier- en milieuvriendelijke kippenstal eruit ziet of benieuwd naar de ASPRA Agro luchtreiniger? Bekijk het onderstaand in de video’s of lees het interview met John van Drunen, eigenaar van SmitsAgro, op pluimveeweb.nl terug. Neem contact met ons of dealer SmitsAgro op voor meer informatie over de ASPRA Agro luchtreiniger of bekijk de productpagina van de ASPRA Agro op onze website.

Het resultaat

  • Sterk verminderde fijnstof concentratie
  • Reductie in fijnstof uitstoot
  • Vermindering in ammoniak uitstoot
  • Comfortabelere werkomgeving in de stal

 

 

Kippenstal – verwijderen van fijnstof (PM) en virussen

Projecten AgricultuurProbleem: Veel overlast van fijnstof en snelle verspreiding van virussen
Oplossing: ASPRA Agro
Resultaat: Minder virusverspreiding, minder fijnstof uitstoot en comfortabelere werkomgeving
[read more=”LEES MEER” less=”LEES MINDER“]

Probleembeschrijving

De eigenaar van een Nederlandse kippenstal ondervond veel hinder van fijnstof in de kippenstal zelf, waardoor hij en zijn medewerkers veel stof inademden wanneer zij in de stal aanwezig waren. Met het oog op de toekomst wilde hij de stofconcentratie verlagen om zo verscherpte eisen in de toekomst voor te zijn.

Daarnaast had de kippenstal eigenaar last van een snelle verspreiding van een virus als deze eenmaal in de stal aanwezig is. Wanneer men de stofconcentratie verlaagt, wordt automatisch de virusverspreiding ook verlaagd.

Een derde probleem was de ammoniak stank, afkomstig van de samenkomst van kippen uitwerpselen en urine.

De oplossing

VFA Solutions heeft in de kippenstal meerdere ASPRA Agro’s geïmplementeerd. Deze verwijdert stofdeeltjes (fijnstof) en virussen uit de lucht. Hierdoor kunnen de medewerkers van de stal beter ademhalen in de stal en wanneer er zich een virus uitbraak voordoet, zal deze sneller onder controle zijn.

De ASPRA Agro is zo ontwikkeld, dat het de warme vervuilde lucht vanuit de hoogte aanzuigt, deze reinigt en vervolgens boven de kippen uitspreidt. Dit heeft als gevolg dat de mest en urine sneller drogen, waardoor er minder ammoniak uitstoot ontstaat.

Het resultaat

  • Sterk verminderde fijnstof concentratie
  • Reductie in fijnstof uitstoot
  • Vermindering van virus uitbraken en virus uitbraken zijn eerder onder controle
  • Vermindering in ammoniak uitstoot
  • Comfortabelere werkomgeving in de stal

[/read]

 

ASPRA verwijdert:

@vfatechnology

Follow us

Newsletter (max 1/month)