+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   De ASPRA PMC luchtreiniger van VFA Solutions is in de MKB Innovatie Top100 tot 85ste beste innovatie van 2017 benoemd. De luchtreiniger sluit aan bij het stijgend bewustzijn omtrent de gezondheidsrisico’s van ongezonde en vervuilde lucht. In juli dit jaar berichtte de Long Alliantie Nederland (LAN) nog dat in Nederland 80% van de mensen die overlijden aan een beroepsziekte, overlijden door werken met stof. Dat komt neer op ongeveer 3300 mensen per jaar. Door gebruik te maken van de ASPRA PMC luchtreiniger, wordt blootstelling aan stofdeeltjes verminderd en de bescherming van de werknemer verhoogd.

   De ASPRA PMC is speciaal ontwikkeld voor de industriële en commerciële markt. Deze krachtige en unieke luchtreiniger verwijdert gemakkelijk en effectief extreme stofconcentraties uit grote hoeveelheden lucht (tot 10.000 m3/h).

   De ASPRA PMC verwijdert efficiënt grof stof, fijnstof (PM10 en PM2.5, PM1) en ultrafijnstof uit de lucht. Dit vindt plaats op de zelfreinigende metalen filters en de collectoren (fijnstoffilters). Resulterend in een gezondere en comfortabele werkomgeving en lagere schoonmaakkosten.

   De ASPRA PMC luchtreiniger heeft door zijn unieke eigenschappen de aandacht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) getrokken. Vanaf 1 januari 2017 staat de ASPRA PMC  luchtreiniger dan ook op de MIA\VAMIL / Milieulijst 2017, H4 , code A4480. Deze lijst vermeldt technologieën die milieuvriendelijk en duurzaam zijn. De overheid wilt het gebruik van deze technieken graag stimuleren, wat voor de eindgebruiker groot fiscaal voordeel oplevert.

    

   Terug naar het nieuwsoverzicht