+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Probleem – Fijnstof (PM) en Kolonie Vormende Units (CFU)

   Verschillende Nederlandse ziekenhuizen ondervonden in de opdekkamers veel hinder van fijnstof (PM) en kolonie vormende microben. Hierdoor was de luchtkwaliteit in de kamer niet optimaal, waardoor er behoefte was aan efficiënte luchtreiniging. Tevens was er behoefte aan een hogere ISO classificatie.

   Deze problematiek was relevant in verschillende opdekkamers, zoals:

   • Oogheelkunde
   • Orthopedie
   • Hartkatheterisatie

    

   Oplossing – ASPRA Plafond systemen

   VFA Solutions heeft, samen met onze partner Modderkolk Projects & Maintenance BV, de ASPRA Recirculatie Ceiling luchtreinigers in verschillende voorbereidingskamers in de bovenstaande afdelingen geïnstalleerd.

   Ondanks de aanwezigheid van de HEPA filters in de luchttoevoerpunten, is er een ASPRA Ceiling geïnstalleerd als een kamer luchtreiniger, welke als hoog efficiëntie luchtreiniger dient voor de lucht recirculatie in de kamer. De resultaten hebben de verwachting van de ziekenhuismedewerkers zeer overtroffen. Dankzij de ASPRA was een snelle reductie van de potentiele verontreinigingen in de kamer en de microbe Kolonie Vormende Units (KVU) zichtbaar.

   Resultaat – Verhoging van ISO klasse 7 naar ISO klasse 5

   Na implementatie van ASPRA Plafond luchtreinigers is er een ISO 5 klasse behaald, in plaats van de voormalige ISO 7 klasse. De luchtreinigers verwijderen het aanwezige fijnstof en de aanwezige microben uit de lucht, waardoor er schone en veilige lucht ingeademd wordt.