+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Luchtkwaliteitsmetingen

    

   VFA Solutions LuchtkwaliteitLuchtkwaliteitsmetingen zijn van belang wanneer u twijfelt over de luchtkwaliteit in uw ruimte(s) of gebouw(en), dit graag in de gaten wilt houden of wilt weten in welke mate luchtreiniging de luchtkwaliteit verbetert. VFA Solutions is een expert in luchtkwaliteit en kan deze metingen voor u uitvoeren.

   Mocht u al hebben besloten VFA Solutions luchtreinigers in uw ruimte/gebouw toe te passen dan raden wij u alsnog aan de huidige luchtkwaliteit vóór implementatie van de luchtreinigers te laten meten. Het is belangrijk de luchtkwaliteit voor implementatie van welke luchtreinigers dan ook te meten, omdat met behulp van luchtkwaliteitsmetingen het soort luchtkwaliteitsprobleem en de bron van de verontreinigingen geïdentificeerd kunnen worden. Hierdoor is VFA in staat u een oplossing aan te bieden welke het best geschikt is voor uw specifieke situatie en daadwerkelijk uw luchtkwaliteitsproblemen oplost.

    

   Hoe verloopt de meting?

   VFA Solutions volgt bij de meting het VLA protocol van TNO. VFA zal als eerste uw gebouw/ruimte bezoeken met mobiele meetapparatuur om de cruciale binnenlucht kwaliteit punten in uw gebouw/ruimte en de optimale meetlocatie te identificeren. Vervolgens zal de meetapparatuur opgesteld worden en zal de binnenluchtkwaliteit gedurende 1-2 weken gemeten worden. Onderstaand is vermeld wat er gemeten zal worden. Tevens brengen wij interne invloeden in kaart.

    

   Meten

   Deze meetapparatuur zal de volgende aspecten meten:

   • Identificeren van het luchtkwaliteitsprobleem
    – Deeltjes concentratie (tevens nano-deeltjes)
    – Luchtsnelheid en capaciteit
    – Gassen en emissies
    – Temperatuur
    – Relatieve luchtvochtigheid
    – Elektromagnetische straling
    – Optioneel biologische agenten
   • Identificeren van de bron(nen) van de luchtkwaliteitsproblemen

   Interne invloeden identificeren

   VFA brengt de controleerbare interne invloeden in kaart, gericht op de volgende aspecten:

   • Hoe beïnvloedt het gebouw de binnenlucht kwaliteit?
   • Hoe verloopt de huidige ventilatie?
   • Hoe gaan de gebruikers om met het huidige luchtreinigingssysteem?

   Rapportage

   De resultaten van de luchtkwaliteitsmetingen en de resultaten van de interne invloeden worden in één rapport gebundeld. In dit rapport raadt VFA Solutions u een oplossing aan welke het beste geschikt is voor uw situatie. Dit kan bijvoorbeeld een ventilatieadvies en/of een productadvies bevatten.

   Mocht het nodig zijn om luchtreinigers toe te passen om de luchtkwaliteit in uw gebouw/ruimte te verbeteren, raden wij aan om na implementatie van deze producten de binnenluchtkwaliteit opnieuw te meten. Hierdoor identificeert u in welke mate de binnenlucht kwaliteit is verbeterd.