+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Air pollution 7 million deathsDe Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geeft aan dat luchtvervuiling per jaar gemiddeld 7 miljoen vroegtijdige sterfgevallen veroorzaakt. Dit is één achtste van het totale aantal sterfgevallen per jaar. De WHO schrijft: “Deze uitkomst is een verdubbeling van eerder gemaakte schattingen en bevestigt dat luchtvervuiling nu het grootste gezondheidsrisico is. Het verminderen van de luchtvervuiling kan miljoenen levens redden.”.

   Doordat de technologie zich verder ontwikkelt, is het mogelijk luchtvervuiling beter te meten en er wordt steeds meer bekend over de ziektes die door luchtvervuiling worden veroorzaakt. Hierdoor zijn de nieuwe cijfers betrouwbaarder en nauwkeuriger.

   Naast dat luchtvervuiling veel vroegtijdige sterfgevallen veroorzaakt, zorgt het er ook voor dat de gezondheidskosten wereldwijd omhoog gaan. Luchtvervuiling is immers een veroorzaker van hart- en vaatziektes, beroertes, COPD, astma, longkanker en acute luchtwegeninfecties bij kinderen.

   Het verminderen van de luchtverontreiniging in de eigen woning of werkplek zal de blootstelling drastisch verlagen. Men brengt gemiddeld 90% van de dag binnenshuis door. Door op deze momenten de lucht te ontdoen van luchtverontreinigingen zoals fijnstof, verkeersemissies, bacteriën, virussen, pollen en gassen en geuren van nabijgelegen industrie, zal de luchtkwaliteit verbeteren en wordt men aan minder luchtverontreiniging blootgesteld.

   De luchtreinigers van VFA Solutions verwijderen 99% van de deeltjes (zoals fijnstof, verkeersemissies, bacteriën etc.) uit de lucht en verwijderen tevens zeer efficiënt gassen en geuren uit de lucht. Ze bieden u hierdoor schone en gezonde lucht. Luchtreiniging van VFA Solutions kan op verschillende manieren toegepast worden:

   • Recirculatie luchtreiniging
    Bestaande uit een losstaande luchtreiniger die de lucht in een ruimte reinigt en recirculeert. Toepasbaar als men niet over een (toevoer)ventilatiesysteem beschikt.
   • INduct luchtreiniging
    De luchtreiniger wordt in het ventilatiekanaal geplaatst en reinigt de lucht die door het ventilatiekanaal stroomt. Afhankelijk van de plaatsing van de luchtreiniger, kan een enkele ruimte of een compleet gebouw voorzien worden van schone en gezonde lucht.
   • Ventilatiesysteem inclusief luchtreiniging
    Door het huidige ventilatiesysteem te vervangen of in nieuwbouw in te bouwen, kan afhankelijk van de plaatsing, een enkele ruimte of een compleet gebouw voorzien worden van schone en gezonde lucht.

   Twijfelt u over welke oplossing het beste geschikt is voor u? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies.

   Bron

    

   Terug naar het nieuwsoverzicht