+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Sport Air Pollution - VFA SolutionsOnderzoek toont aan dat slecht presteren tijdens een sportwedstrijd niet alleen een mentale oorzaak heeft, maar dat ook luchtvervuiling het spel beïnvloed. Een Duits instituut concludeert dit na 3.000 voetbalwedstrijden tussen 1999 en 2011 onderzocht te hebben.

   De onderzoekers geven aan dat de “resultaten eerder onderzoek over de negatieve effecten van omringende luchtvervuiling op korte termijn productiviteit bevestigen”. In het onderzoek hebben ze gekeken naar het aantal passes van elke speler in relatie tot de luchtvervuiling. Hieruit is gebleken dat wanneer de luchtvervuiling de Europese fijnstofgrens (PM10) van 50 microgram per kubieke meter overschreed (in 7% van de wedstrijden), spelers 16% minder presteerden. Wat tevens opviel, was dat de spelers zelfs bij waarden onder de gezondheidsnorm last hadden van luchtvervuiling.

   “Hoewel het aantal passes niet per se een meting is van de fysieke prestaties, dient het als onze voorkeurs productiviteitsindicator, aangezien het gerelateerd is aan de snelheid van het spel en, zeer belangrijk, het zeer relevant is voor het succes van het team bij het behouden van het balbezit en het creëren van scoor mogelijkheden.” Aldus de onderzoekers. “Bovendien bieden passes een betrouwbare meting, omdat het overspelen de essentie van het spel is, wat de rol van kans limiteert.”

   Uit de resultaten is gebleken dat de impact van luchtvervuiling groter was, naarmate de speler ouder was. Spelers boven de 30 ervaarden grotere negatieve effecten van luchtvervuiling. Dit effect is tevens aanwezig als spelers minder rustdagen tussen wedstrijden hebben. Daarnaast speelt de positie van een speler een rol. “Bovendien wordt de productiviteit van middenvelders en verdedigers bijzonder beïnvloed door vervuiling, dit zijn spelers die meer gehecht zijn aan het spel en een groot aantal passes uitvoeren.”

   De onderzoekers trekken hun resultaten door naar laagopgeleide werknemers in onder andere de bouw, de maatschappelijke dienstverlening en de agricultuur. Deze werknemers werken vaak in banen met hoge luchtvervuilingsconcentraties en de onderzoekers geven aan dat ook deze werknemers eenzelfde effect van luchtvervuiling in hun prestaties terugzien. Dit is schadelijk voor de economie, aangezien een daling in productiviteit ook een daling in economische opbrengst zal veroorzaken.

   De resultaten tonen aan dat minder luchtvervuiling meer productiviteit oplevert. Het is dan ook van belang om een schone en gezonde werkomgeving voor werknemers te creëren. Door fijnstof uit de lucht te verwijderen, zullen de prestaties verhogen. VFA Solutions levert luchtreinigers die 99% van het fijnstof uit de lucht verwijdert, waardoor schone en gezonde lucht ingeademd wordt. Bekijk onze luchtreinigers of neem contact met ons op voor meer informatie.

   Bron

    

   Terug naar het nieuwsoverzicht