aspra-agro-toepassing-2De ASPRA Agro gebruikt een krachtige en unieke elektrostatische filtratietechniek die speciaal is ontwikkeld voor gebruik in de agrarische markt. De luchtreiniger is in staat extreme stofconcentraties uit grote hoeveelheden lucht zeer effectief te verwijderen zonder gebruik te maken van filtermaterialen, water of chemische componenten of materialen. De ASPRA Agro is zelfreinigend.

De ASPRA Agro voegt waarde toe voor mens, dier en milieu. De ASPRA Agro is breed toepasbaar in de sector. Hierbij kan gedacht worden aan gebruik in kippenstallen, varkensstallen, pluimveehouderijen en veel meer… De resultaten van alle praktijk testen zijn verbluffend.

De ASPRA Agro is beschikbaar in diverse modellen en voor diverse toepassingen:

 • Recirculatie luchtreiniger binnen in de stal
 • Integratie met Warmte Terug Winning systemen (WTW)
 • End-of-pipe systemen ter integratie met de stalventilatie

De ASPRA Agro is modulair ontworpen waardoor opmaat uitvoering mogelijk is. Vraag VFA Solutions naar de mogelijkheden en kijk naar de product pagina.

De ASPRA Agro is beschikbaar in drie uitvoeringen: (1)horizontale, (2) verticale ophanging vanaf het plafond, en (3) verticale plaatsing op console. Hierdoor past de luchtreiniger altijd met gemak in de stal of agrarische ruimte. U hoeft u zich niet langer bezig te houden met zorgen over de luchtkwaliteit en in plaats daarvan kunt u doen waar u goed in bent.

Extreme stof reductie

De ASPRA Agro recirculatie luchtreinigers zijn in diverse bedrijven toegepast terwijl de werking van de systemen en de feedback van de gebruikers voortdurend worden gemonitord. De systemen zijn toegepast in pluimveehouderijen voor leghennen en vleeskuikens. De luchtreinigers worden binnen in de stal toegepast zodat ze stof massa reduceren dichtbij de bron zelf, namelijk de dieren, voordat de lucht naar buiten wordt uitgeblazen. Hiermee is de toegevoegde waarde van de ASPRA Agro aanzienlijk groot voor zowel mens, dier en milieu.

 • Filtratie efficientie – gemeten op de hoogste debieten:
 • 80% reductie van PM10-PM2.5
 • 50% reductie van de PM2.5
 • 20% reductie van de PM1
 • Reductie van stof emissie – gemeten conform de normen ter beoordeling van de uitstoot naar de buitenmilieu:
 • 75% reductie in fijnstofuitstoot (PM10)
 • 8 kg opgevangen stof per ASPRA AGRO in 6 weken
 • Aanzienlijke vermindering van geurhinder (gerapporteerd door gebruikers en buren, echter niet gemeten)

Zelfreinigend systeem

Doordat de ASPRA Agro luchtreiniger een zelfreinigend systeem is, is het onderhoud van de luchtreiniger voor de boer minimaal. Het stof wordt in de luchtreiniger opgevangen, waarna het in de stofopvang terecht komt. De stofopvang biedt ruimte voor maar liefst 50 liter stof. De luchtreiniger is dan ook zeer onderhoudsarm. Na een volledige cyclus kan de luchtreiniger schoongespoten worden met een hogedrukspuit.

Terug naar het nieuwsoverzicht