+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   ASPRA technologyCorrecte ventilatie en luchtfiltratie is een uitdaging in de meeste gebouwen. Standaard filters die bij het ventilatiesysteem geleverd worden hebben een gelimiteerde efficiëntie tegen de meeste luchtvervuiling zoals kleine deeltjes, voornamelijk PM1 en ultrafijnstof. Tevens verstoppen ze snel, waardoor de luchttoevoer tijdens gebruik afneemt en koolstofdioxideconcentraties (CO2) in het gebouw kunnen oplopen. Het gevolg, medewerkers krijgen last van hoofdpijn, irritatie, moeheid en worden minder alerte en productief. Naast de gezondheidsimpact houdt het verstoppen van de conventionele filters over tijd in dat de weerstand in de luchtstroom opbouwt, resulterend in een toename in energieverbruik en potentiele hogere geluidsniveaus.

   Speciaal om deze redenen, heeft VFA Solutions de ASPRA XL INduct ontwikkelt. De collectoren / filters in deze luchtreiniger verstoppen niet, waardoor een constante luchtstroom gerealiseerd wordt. Tevens is de luchtreiniger zeer effectief in het verwijderen van deeltjes uit de lucht. Hierbij kan men denken aan virussen, bacteriën, pollen, allergenen, grof stof, fijnstof zoals PM10, PM2.5, PM1 en zelfs ultrafijnstof en nano-deeltjes. Dit zelfs met een efficiëntie van 99%, zelfs voor ultrafijn <0.1 micron deeltjes!

   Installatie

   De ASPRA XL INduct is een luchtreiniger die zeer gemakkelijk opgeschaald kan worden. Dit houdt in, dat de luchtreiniger zelfs een compleet gebouw kan voorzien van schone en gereinigde lucht. De luchtreiniger wordt achter uw ventilatiesysteem/LBK geplaatst. Integratie in het ventilatiesysteem/LBK kast is mogelijk, net als een externe omkasting op het dak.

   Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw locatie? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies.

   Terug naar het nieuwsoverzicht