+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   De Amerikaanse universiteit Yale heeft een luchtkwaliteitswereldkaart ontwikkeld die de fijnstofconcentratie (PM2.5) over de gehele wereld laat zien. Op de kaart kan ingezoomd worden tot aan een gebied van 10 bij 10 km.

   De kaart maakt de luchtkwaliteit over de wereld dan ook tot in detail zichtbaar. De waarden op de kaart geven de PM2.5 fijnstofconcentraties aan. Dit zijn stofdeeltjes die kleiner dan 2.5 micrometer zijn. Ter vergelijking, een menselijke haar is gemiddeld 20x zo dik als één PM2.5 stofdeeltje. Onderzoekers hebben eerder aangetoond dat hoe kleiner het stofdeeltje is, hoe gevaarlijker het voor de gezondheid is. PM2.5 deeltjes zijn zelfs zo klein dat ze terecht kunnen komen in de bloedbaan en in de hersenen, waar ze gezondheidsrisico’s tot aan sterfte kunnen veroorzaken. Blootstelling aan zo min mogelijk fijnstof is dan ook aan te raden. Recent onderzoek heeft aangetoond dat een reductie van fijnstof zelfs in de schoonste gebieden (Europa) gezondheidsvoordelen oplevert.

   Onderstaand is een statische afbeelding te vinden van de gehele wereldkaart. Op de website van Yale kunt u tot in detail op uw eigen locatie inzoomen.

   VFA Solutions biedt luchtreinigers aan die 95-99% van de luchtverontreiniging uit de lucht verwijderen en de blootstelling aan fijnstof binnenshuis dan ook drastisch verlagen. Bekijk voor een overzicht onze producten.

   Yale-map

   Bron

   Terug naar het nieuwsoverzicht