+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Bezoek TechnetkringNWN - VFA SolutionsOp donderdag 19 mei, hebben 11 Schiedamse jongeren een bedrijfsbezoek aan VFA Solutions gebracht. Dit bezoek had als doel aan te tonen wat men met techniek kan en tegelijkertijd aan te tonen dat techniek niet alleen saai, maar ook erg leuk kan zijn.

   De complete dag werd georganiseerd door TechnetkringNWN, een overkoepelende organisatie waarin onder andere de gemeente Schiedam en lokale Schiedamse bedrijven meewerken aan het enthousiasmeren van de jeugd voor techniek. VFA Solutions is hier als bedrijf natuurlijk ook lid van.

   De dag begon voor de jongeren bij Rijnmond Bouw, waar verschillende bedrijven een korte presentatie over de technische beroepen binnen het bedrijf gaven. Klik hier voor een beschrijving van de ochtend.  In de middag, hadden de jongeren de keuze om bij één van de bedrijven een bedrijfsbezoek af te leggen.

   Bij VFA Solutions begon de middag met een korte introductie over wat luchtkwaliteit is, waarna het ontwerptraject, van schets naar geproduceerd product, werd doorgenomen. Hierdoor kregen de jongeren een compleet beeld over welke stappen gezet moeten worden tijdens het ontwerpen van een product, niet iets waar men normaal over nadenkt. Onderdeel hiervan was tevens een rooktest, waarbij een kamer vol met rook gezet wordt en vervolgens een VFA luchtreiniger aangezet wordt. Met meetapparatuur werd aangetoond hoe effectief luchtreiniging kan zijn, dit was een groot succes.

   Voor VFA Solutions zijn dit soort dagen extraatjes, de eigen passie kunnen overbrengen op de nieuwe generatie, is altijd erg leuk. Zeker als de jongeren zelf ook enthousiast worden. Al met al een geslaagde dag!

   Terug naar het nieuwsoverzicht