+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   ASPRA PMCMet trots introduceert VFA Solutions de ASPRA PMC (Particle Mass Collector) recirculatie luchtreiniger. De ASPRA PMC is zeer geschikt voor industriële en commerciële toepassingen, voor het verwijderen van hoge stofconcentraties in grote ruimtes. Niet alleen is de luchtreiniger in staat extreem grote hoeveelheden stof uit de lucht te verwijderen, dit vindt tevens plaats met een efficiëntie van 99%, zelfs voor PM1 en ultrafijnstof!

   De ASPRA PMC verwijdert efficiënt fijnstof (PM) inclusief grof stof en ultrafijnstof uit de lucht. Resulterend in een gezonde en comfortabele werkomgeving en lagere schoonmaakkosten.

   De luchtreiniger bevat een zelfreinigend systeem, waarbij het grove stof (PM10 en groter) wordt opgevangen in een opvangmedium aan de binnenkant van het systeem. De fijnere stofdeeltjes zoals PM2.5, PM1 en ultrafijnstof (nano-deeltjes) worden op een speciale openstructuur collectoren opgevangen (deeltjesfilters). Dankzij deze tweefasen-filtratie, is de ASPRA PMC zeer onderhoudsarm.

   De luchtreiniger is uitgerust met een ventilator die zijn eigen luchtstroom opwekt, waardoor de luchtreiniger losstaand in een faciliteit gebruikt kan worden. Aanpassingen in de infrastructuur of het ventilatiesysteem zijn daardoor niet nodig. Het is tevens mogelijk de luchtreiniger in een ventilatiesysteem als een end-of-pipe systeem te integreren, om emissie uitstoot te voorkomen/verminderen. Laatstgenoemde variant zal in januari 2017 geïntroduceerd worden.

   Werking van de luchtreiniger

   Het grof stof wordt in de binnenkant van de luchtreiniger op een speciaal metalen filtermedium opgevangen, dit wordt periodiek door de luchtreiniger gereinigd en in een zak onderaan de luchtreiniger opgevangen. De eindgebruiker dient hierdoor enkel de opvangzak periodiek te legen/vervangen.

   Het fijnstof (PM2.5) en ultrafijnstof wordt effectief opgevangen in het tweede filtratie stadium, in de standaard ASPRA collectoren (deeltjesfilters). Deze collectoren zullen afhankelijk van de verzadiging vervangen dienen te worden.

   Door de uitzonderlijke filtratie techniek en efficiëntie (99%) en de buitengewone prestatie van de ASPRA PMC, wordt een gezonde werkomgeving gerealiseerd en wordt het binnenmilieu en buitenenmilieu beschermd.

   Toepassing van de ASPRA PMC

   De ASPRA PMC is geschikt voor toepassing in industriële en commerciële omgevingen. Dit kan variëren van een sigarenfabriek tot een staalbewerker, industriële lassers, papierverwerking, publieke ruimtes en nog veel meer. Neem voor alle mogelijkheden en een persoonlijk advies contact op met VFA Solutions.

   Voordelen van de ASPRA PMC

   • Geschikt voor hoge stofconcentraties
   • Hoge efficiëntie (99%, zelfs voor PM1 en Ultrafijnstof)
   • Hoge capaciteit (10.000 m3/uur)
   • Laag stroomverbruik (100 – 700 Watt)
   • Recirculatie luchtreiniging in een faciliteit
   • End-of-pipe filtratie systeem (optioneel)
   • Bewezen innovatieve en milieuvriendelijke techniek

    

   Terug naar het nieuwsoverzicht