+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

    

   VFA Solutions ontwikkelt samen met de Universiteit Antwerpen binnen het Europees Project Zuivere Lucht een innovatieve luchtreiniger. Deze luchtreiniger is begin juli succesvol geïnstalleerd in de Belgische crèche ’t Wonderkind en wordt nu getest.

   Het Europese Project Zuivere Lucht1 richt zich op het beperken van de impact van schadelijke stoffen op de binnenluchtkwaliteit. Dit wordt gerealiseerd door een samenwerking tussen VFA Solutions, Universiteit Antwerpen, GGD Den Haag, De Vlaamse Mileumaatschappij (VMM) en De Stad Antwerpen. Kinderen zijn erg gevoelig voor luchtkwaliteit, waardoor de doelgroep van dit project crèches en scholen betreft.

   Binnen het project, werken VFA Solutions en de Universiteit Antwerpen samen om een innovatieve luchtreiniger te ontwikkelen. De luchtreiniger bevat ASPRA Technologie ontwikkeld door VFA Solutions en een met UV-lampen belichtte fotokatalytische coating van de Universiteit Antwerpen. De luchtkwaliteit en daarmee het effect van de luchtreiniging, wordt na installatie gemeten in opdracht van VMM.

   Door de ontwikkelde luchtreinigingstechnieken innovatief toe te passen, worden zowel deeltjes (o.a. fijnstof, black carbon, pollen en virussen) als gassen en geuren (o.a. vluchtige organische stoffen) uit de lucht verwijdert. De luchtreiniger is reeds geïnstalleerd in crèche ’t Wonderkind, waar de binnenlucht en de lucht die van buiten naar binnen komt gereinigd wordt.

   Officiële metingen zullen eind dit jaar plaatsvinden, waarna de meetresultaten gebruikt worden voor het optimaliseren van de ontwikkelde technologie. In een tweede fase begin 2020, wordt een herontwerp van de luchtreiniger in een school in Den Haag geïnstalleerd en gevalideerd.

   1) Het project wordt gesubsidieerd door Interreg Vlaanderen-Nederland, Europees fonds voor regionale ontwikkeling.

    

   Terug naar het nieuwsoverzicht