+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   i-Vention is een winnaar van de SBIR (Small Business Innovation Research) Sportevenementen en de SBIR Sportaccommodaties. i-Vention richt zich op de uitdagingen rond binnenmilieu en luchtkwaliteit in binnensportaccommodaties om bij te dragen aan het veilig en toegankelijk maken van de sport in tijden van Covid-19.

   In 2000 was iventioneen van de slechts vijf bedrijven in Nederland die in opdracht van Sportinnovator en de Nederlandse Ministeries van Economische Zaken (EZK) en Volksgezondheid (VWS) een systeem ontwikkelden om een ​​veilige omgeving te creëren voor binnensport en bewegen tijdens de COVID-19 pandemie.

   De i-Vention-oplossing is een innovatief en duurzaam gecontroleerd binnenklimaatsysteem voor schone lucht, inclusief ventilatie, filtratie, koeling en verwarming, luchtzuivering, luchtkwaliteitssensoren en een speciaal dashboard en app.

   Achtergrond
   Sportinnovator en de ministeries van EZK en VWS zijn deze innovatiecompetitie gestart, omdat innovaties een bijdrage kunnen leveren aan de huidige maatschappelijke uitdagingen in de sport. Bovendien zijn veel parallellen te trekken tussen publiek en sporters bij sportwedstrijden en publiek en artiesten bij theaters, festivals en andere voorstellingen. Dus oplossingen die binnen deze SBIR’s tot stand komen, zijn ook van toepassing op de gehele evenementensector en mogelijk ook op het onderwijs en de horeca.

   Deze innovatiecompetitie sluit aan op het Fieldlab Evenementen dat vanuit de evenementensector in samenwerking met de overheid tot stand is gekomen. Het doel van Fieldlab Evenementen is om te onderzoeken hoe veilige en verantwoorde evenementen georganiseerd kunnen worden die commercieel haalbaar zijn.

   Meer informatie
   Bekijk volledige informatie betreft innovatie, project, partners, testresultaten en publicaties op www.iventionair.com

   Betrokken Partijen
   SBIR, Topteam Sport, NOC*NSF, NLActief, Sportinnovator (www.sportinnovator.nl), KNVB, Ahoy, Mojo, Breda University of Applied Science en gemeente Vlaardingen.