Fire - wood smoke

Nu het kouder wordt stijgt de houtrookoverlast. Houtrook afkomstig van openhaarden en open vuren bevat hoge fijnstofconcentraties en sterke geuren. Dit veroorzaakt dan ook veel geuroverlast en gezondheidsklachten bij omwonenden. Regelgeving omtrent houtrook van openhaarden en open vuren ontbreekt echter, waardoor omwonenden met de klachten blijven zitten. VFA Solutions kent dit probleem en past de ASPRA S INduct luchtreiniger toe om houtrookoverlast tegen te gaan.  

VFA Solutions is een expert in het leveren van schone en gezonde lucht. Het verwijderen van houtrook uit de lucht, is een situatie waar we veel ervaring in hebben. In 2016 is VFA dan ook door het RIVM gevraagd om tijdens het Symposium houtrook hier een presentatie over te geven (15.55 Vincent Vons, VFA Elektrostatische filtering). Aanvullend is ons onderzoek naar de effectiviteit van de ASPRA S INduct luchtreiniger bij het tegengaan van houtrook in een woning, gepubliceerd door het tijdschrift TVVL. Op onze website kunt u het volledige rapport van dit onderzoek inzien.

Door de ASPRA S INduct luchtreiniger achter uw ventilatiesysteem te installeren, in het kanaal dat de luchttoevoer naar uw woning verzorgt, wordt de inkomende lucht ontdaan van houtrook en overige verontreinigingen. In het onderzoek dat gepubliceerd is in het tijdschrift TVVL, werd een reductie van 95% van de deeltjes in de toevoerlucht naar de woning gemeten. Inmiddels is dit verhoogt naar 99%. Uit het onderzoek bleek dat door de deeltjes uit de lucht te verwijderen die de woning in gaat, de houtrookoverlast wordt tegengegaan. Geuren en gassen hechten zich namelijk aan de deeltjes in de lucht en door de deeltjes uit de lucht te verwijderen, wordt de houtrookoverlast tegengegaan. In situaties waarbij de houtrookoverlast extreem is, adviseren we het toevoegen van een speciaal gassen- en geurenfilter. VFA Solutions biedt hiervoor het VFA Actief Koolstoffilter aan. Dit filter verwijdert de overige gassen en geuren uit de lucht.

Heeft u overlast van houtrook in uw omgeving? Bekijk dan de productpagina van de ASPRA S INduct luchtreiniger voor meer informatie over de luchtreiniger en het aanvragen van een offerte.

Indien uw woning niet beschikt over een mechanisch ventilatiesysteem (Warmte-terug-Winning / WTW), adviseren wij het gebruik van de ASPRA Aura luchtreiniger. Deze plug-and-play luchtreiniger reinigt de binnenlucht van een complete kamer. Twijfelt u over welke luchtreiniger voor u geschikt is? Neem dan contact met ons op.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht