+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Hay fever VFA SolutionsWellicht hebben u of mensen in uw omgeving het al opgemerkt, het hooikoortsseizoen is dit jaar vroeg gestart en is heviger dan de afgelopen jaren. De vroege start van het hooikoortsseizoen is grotendeels afkomstig van de warme winter. Dankzij de warme winter zijn veel bomen en planten vroeger en tevens tegelijkertijd gaan bloeien dit jaar. Het is dan ook tien jaar geleden dat het LUMC zo’n hoge (boom)pollenconcentratie registreerde eind april, begin mei. Niet alleen is de hoge pollenconcentratie meetbaar, het is tevens zichtbaar in de vorm van een gele waas op de auto.

   Zoals u leest, heeft het weer een grote invloed op het pollenseizoen. Naast de temperatuur, hebben ook de zon en de regen invloed op de pollenconcentratie in de lucht. Bij zonnig windstil weer is de pollenconcentratie in de lucht hoger dan bij regenachtig en winderig weer. De wind zorgt ervoor dat de pollen snel verspreidt worden over grotere gebieden, wat voor lagere lokale concentraties zorgt. De regen spoelt op zijn beurt als het ware de pollen uit de lucht. Wanneer regendruppels in contact komen met de pollen die in de lucht zweven, blijven de pollen aan de regendruppels plakken en zullen deze vervolgens op de grond terecht komen. Vandaar dat men tijdens en na een regenbui minder last heeft van de hooikoortsallergie.

   Het pollenseizoen is niet tegen te gaan, maar gelukkig kunt u wel enkele dingen doen die de blootstelling en overlast van de pollen kunnen reduceren. Onderstaand staan enkele tips beschreven.

   Tips om hooikoortsoverlast tegen te gaan

   • Draag buiten een bril of een zonnebril
   • Was regelmatig uw handen om verspreiding naar de ogen tegen te gaan
   • Was en borstel regelmatig uw haar, vooral voor het slapen, om de pollen uit uw haar te wassen
   • Was uw kleren als u in contact met pollen bent geweest
   • Was regelmatig uw beddengoed
   • Stofzuig regelmatig uw woning om pollen die zijn binnengekomen uit uw woning te verwijderen
   • Open uw ramen selectief, liefst op plekken waar geen wind staat en vroeg in de ochtend of laat in de avond. Alternatief is het plaatsten van antipollen horren
   • Zet uw ventilatiesysteem in uw auto op de recirculatie stand en houdt ramen gesloten tijdens het rijden
   • Pas uw tuininrichting aan op uw klachten, vermijdt pollen waar u allergisch voor bent
   • Pas luchtreiniging toe in de woning en op kantoor en verwijder de pollen permanent uit de lucht

   Luchtreiniging als maatregel tegen hooikoorts

   Als laatste tip om hooikoortsoverlast tegen te gaan en klachten te verminderen is het toepassen van luchtreiniging genoemd. Graag willen we hier dieper op ingaan. De gemiddelde mens besteedt ongeveer 90% van zijn tijd binnenshuis. Dit houdt in dat hij slechts gemiddeld 10% buiten wordt blootgesteld aan de pollen in de lucht. Echter houdt dit niet in dat de blootstelling aan pollen slechts 10% is. Doordat gebouwen nooit helemaal 100% luchtdicht zijn, men ramen of deuren opent om te luchten of gebruik maken van een ventilatiesysteem om verse lucht naar binnen te transporteren, zal men ook binnen worden blootgesteld aan pollen. Tips om de blootstelling binnenshuis, zij het op kantoor of in de eigen woning, tegen te gaan zijn onder andere het regelmatig stofzuigen en het selectief openen van ramen en deuren. Op deze maatregelen heeft u echter niet altijd invloed op of ze blijken onvoldoende effect te hebben.

   In het geval dat u ook binnenshuis of op kantoor hooikoortsklachten ervaart, is luchtreiniging een goede oplossing. Door luchtreiniging binnenshuis toe te passen, zullen de aanwezige pollen permanent uit de lucht worden verwijdert. Hierdoor zullen de pollen u niet bereiken, wat tot een vermindering van de hooikoortsklachten leidt. Met een efficiëntie van 97-99%, zijn de luchtreinigers van VFA Solutions dan ook zeer effectief als oplossing voor hooikoortsklachten. De luchtreinigers van VFA Solutions verwijderen niet alleen zeer efficiënt de pollen permanent uit de lucht, ook virussen, bacteriën, verkeersuitstoot, fijnstof en zelfs ultrafijnstof worden permanent uit de lucht verwijdert.

   Indien u kiest voor het toepassen van luchtreiniging, kunt u uit meerdere mogelijkheden kiezen. Luchtreiniging kan namelijk in een bestaand ventilatiesysteem worden toegepast (in een gebouw, kantoor, ruimte of woning), maar ook als losstaande plug-and-play luchtreiniger in een aparte ruimte/kamer. Voor gebruik in een ventilatiesysteem van een woning, kunt u de ASPRA S INduct bekijken of voor een groter ventilatiesysteem de ASPRA L1000 INduct. Voor gebruik als losstaande luchtreiniger in een aparte kamer, kunt u de ASPRA Poco (tot +/- 25 m2 kameroppervlak), de ASPRA Aura (tot +/- 40 m2 kameroppervlak) of de ASPRA L1000 (tot +/- 100m2 kameroppervlak) bekijken.

   Dit zijn slechts enkele mogelijkheden die VFA Solutions u kan bieden. Voor een optimaal advies, raden wij u aan vrijblijvend contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan naar uw situatie kijken en zo een optimaal productadvies opstellen afgestemd op uw behoeftes en budget.

   Terug naar het nieuwsoverzicht