+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Hooikoorts is een benoeming voor allergische klachten die worden veroorzaakt door een reactie na blootstelling aan stuifmeel van gras- en/of boompollen.  Klachten variëren van een loopneus, verstopte neus, niesbuien, jeukende en tranende ogen, kriebelhoest tot benauwdheid en vermoeidheid. Lichte hooikoortsklachten zijn al vervelend, maar wat als je dagelijks medicijnen moet slikken om deze klachten te voorkomen? Gelukkig is luchtreiniging een zeer effectieve oplossing voor het verminderen van hooikoortsklachten.

   Hooikoortsreacties worden getriggerd door pollen die in de lucht zweven. Hoe meer pollen er aanwezig zijn, hoe heftiger de klachten. Deze deeltjes zweven niet alleen in de buitenlucht, maar zijn ook in de binnenlucht aanwezig. Pollen komen namelijk door het openen van ramen en deuren en via ventilatiesystemen en roosters de woning binnen. Door de blootstelling binnenshuis – op kantoor en/of in de woning – te reduceren, kan je hooikoortsklachten verminderen. Zeker gezien het feit dat men 90% van de tijd binnenshuis besteedt.

   Pollen kunnen binnenshuis met behulp van de juiste luchtreinigers uit de lucht verwijdert worden. Bij de keuze voor een luchtreiniger, is het belangrijk op enkele aspecten te letten:

   • Complete ruimtereiniging
    Wanneer een losstaande luchtreiniger wordt aangeschaft, moet deze in staat zijn de complete ruimte te reinigen en niet enkel de lucht om de luchtreiniger heen. De hoeveelheid lucht dat de luchtreiniger per uur kan reinigen, de zogenoemde capaciteit die aangegeven wordt met m³/uur, moet minimaal 2 tot 4 keer het volume van de kamer zijn (lengte x breedte x hoogte van de kamer). Als dit onder 2 keer het volume van de kamer valt, dan zal het effect van de luchtreiniging niet toereikend zijn.
   • Opvangen van pollen en deeltjes
    Vele luchtreinigers die gebruik maken van ionisatie, maken geen gebruik van filters. Dit houdt in dat de deeltjes die door de luchtreiniger heen gaan een lading krijgen, hierdoor als het ware “plakkerig” worden en vervolgens gemakkelijk aan elk geaard oppervlak hechten. Dit is niet wenselijk, omdat de deeltjes vervolgens aan alle omringende oppervlakken blijven plakken. Aangezien het grootste geaarde oppervlak in de ruimte de menselijke longen zijn, moet men het gebruik van deze filter loze ionisatie luchtreinigers dan ook vermijden.
   • Effectieve luchtreiniging
    Maak gebruik van een luchtreiniger die een hoge filter efficiëntie heeft. De pollen en overige deeltjes in de lucht moeten effectief door het filter in de luchtreiniger opgevangen worden.
   • Geluid en energiekosten
    Geluid beïnvloed het comfort van een ruimte. Let hier dan ook op bij de aanschaf van een luchtreiniger. Het is naast geluid belangrijk om te letten op de energiekosten van de luchtreiniger, deze kunnen sterk verschillen.
   • Geen bijproducten
    Ionisatieluchtreinigers produceren vaak veel ozon en ionen. Dit is niet wenselijk en moet voorkomen worden.

   De ASPRA luchtreinigers zijn ontworpen met bovenstaande punten in acht neming. Ze zijn met een reinigingspercentage van 99% zeer effectief in het verwijderen van luchtverontreiniging uit de lucht. Ze reinigen de complete ruimte en wanneer toegepast in een ventilatiekanaal, wordt de toevoerlucht compleet gereinigd. Alle verontreinigingsdeeltjes worden opgevangen in de collectoren (deeltjesfilters) van de luchtreiniger, ze hebben een lage geluidsproductie en lage energiekosten. Bovendien produceren ze geen schadelijke bijproducten.

   Pas ASPRA luchtreiniging toe en verminder de hooikoortsklachten van u en uw medewerkers. Bekijk onze producten of neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

   Terug naar het nieuwsoverzicht