+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   fireplace woodstove VFA SolutionsHet stookseizoen begint en mensen gebruiken de openhaard weer om het huis te verwarmen. Mensen weten echter vaak niet dat openhaarden grote hoeveelheden fijnstof uitstoten dat schadelijk is voor de gezondheid. Dit fijnstof verspreidt zich bij het gebruik van een openhaard niet alleen door uw eigen woning,  maar zal tevens de woningen in uw omgeving binnendringen.

   Het fijnstof dat vrijkomt bij het gebruik van een openhaard produceert de typische openhaard lucht, wat voor geuroverlast kan zorgen. Belangrijker, het fijnstof dat vrijkomt is schadelijk voor de gezondheid. Dit fijnstof is zo klein, nog kleiner dan 1/5e tot 1/20e van een menselijke haar, dat het gemakkelijk uw longen en zelfs uw bloedstroom kan binnendringen. Onderzoek toont aan dat fijnstof gezondheidsrisico’s veroorzaakt zoals allergieën, verminderde longcapaciteit, astma, hard- en vaatziektes en zelfs kanker.

   Recent heeft de GGD onderzoek gedaan naar houtkachels en onderstrepen de resultaten de gezondheidsrisico’s. De GGD heeft dan ook aangekondigd naar Den Haag te gaan om te pleiten voor landelijke regelgeving om overlast door houtkachels tegen te gaan en dit strafbaar te maken. Daarnaast hebben ze tips opgesteld voor het gebruik van een openhaard. Hierin staat bijvoorbeeld vermeld dat de openhaard niet als hoofdverwarming gebruikt dient te worden, er niet gestookt moet worden bij mistig of windstil weer en dat er alleen hout gebruikt moet worden dat 1 tot 2 jaar is gedroogd.

   Naast deze gebruikerstips is bescherming tegen het vrijgekomen fijnstof belangrijk. Een standaard F filter in uw luchtbehandelingssysteem is niet voldoende, omdat fijnstof niet effectief genoeg wordt opgevangen. Daarom raadt VFA Solutions u aan een ASPRA luchtreiniger in uw ventilatiesysteem of in uw ruimte te gebruiken. Onze luchtreinigers verwijderen 97-99% van alle deeltjes (o.a. fijnstof) dat door onze apparaten wordt geleidt. Het resultaat is schone en gezonde lucht. Bekijk voor het verkrijgen van schone en gezonde lucht onze Recirculatie luchtreinigers, die gebruikt kunnen worden als stand-alone luchtreiniger in uw kamer, of bekijk de ASPRA S INduct en onze andere INduct luchtreinigers voor luchtreiniging in uw ventilatiekanaal.

   Bron

    

   Terug naar het nieuwsoverzicht