+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   ASPRA Agro

   Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september heeft de officiële opening van Kipster, de meest dier- en milieuvriendelijke kippenstal ter wereld, plaatsgevonden. De kippenstal is uniek in zijn focus op dier- en milieuwelzijn. Als onderdeel van deze focus heeft Kipster veel aandacht besteed aan de luchtkwaliteit in de kippenstal zelf. Het uitgangspunt was gezondere lucht voor kip én boer. Dit is in de stal bereikt door de installatie van acht ASPRA Agro recirculatie luchtreinigers. De ASPRA luchtreinigers reinigen de lucht in de kippenstal, bij de bron en reduceren de fijnstofconcentratie IN DE STAL met 40-45%. Hierdoor ademt iedereen, kip én boer gezondere lucht in. Bovendien vertaalt reiniging bij de bron zich in aanzienlijke vermindering in emissie naar het milieu.

   Naast het verkeer is de intensieve landbouw en veeteelt een belangrijke bron van veel luchtvervuiling. Luchtreiniging in de stal zelf, waar dieren en boer blootgesteld worden aan luchtverontreinigingen, is dan ook belangrijk. Met de introductie van de ASPRA Agro luchtreiniger van VFA Solutions heeft dealer SmitsAgro, leverancier voor de agrarische sector, de markt opengebroken. De ASPRA Agro luchtreiniger verwijdert allerlei luchtverontreinigingen permanent uit de lucht. Denk hierbij aan virussen, bacteriën, grof stof en fijnstof. Microben zoals Bovine Adenovirus, E. Coli bacterie, Staphylococcus aureus en Yersinia enterocolitica, welke frequent in vee en kippen voorkomt, worden permanent uit de lucht verwijdert. Resulterend in een betere luchtkwaliteit in de stal zelf.

   Bij Kipster zorgen acht ASPRA Agro luchtreinigers voor een gezondere luchtkwaliteit in de kippenstal. De energiekosten en het onderhoud van de luchtreinigers is minimaal, de luchtreinigers zijn zelfreinigend. Hierdoor kan de boer zich richten op het ondernemen en is het vervangen van dure filters niet aan de orde.

   Luchtkwaliteit is belangrijk en dat beseffen steeds meer mensen. Milieudefensie is in begin september nog in het gelijk gesteld in een kort geding waarin schonere lucht geëist werd van de Nederlandse Staat. “Ieder jaar overlijden duizenden mensen door luchtvervuiling en een veelvoud daarvan wordt ziek als gevolg van schadelijke uitstoot”, zegt Anne Knol van Milieudefensie. Het inademen van luchtverontreinigingen moet dan ook zo veel mogelijk vermeden worden. Dit wordt gerealiseerd door regelgeving aan de ene kant en aan de andere kant door het gebruik van luchtreinigers.

   Benieuwd naar hoe de meest dier- en milieuvriendelijke kippenstal eruit ziet of benieuwd naar de ASPRA Agro luchtreiniger? Bekijk het onderstaand in de video’s of lees het interview met John van Drunen, eigenaar van SmitsAgro, op pluimveeweb.nl terug. Neem contact met ons of dealer SmitsAgro op voor meer informatie over de ASPRA Agro luchtreiniger of bekijk de productpagina van de ASPRA Agro op onze website.

   Bekijk de Kipster uitzending van RTL7 (vanaf 20 sec).

   Lees het interview van Pluimveeweb.nl met dealer SmitsAgro

   Terug naar het nieuwsoverzicht