+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com
   aspra-pmc

   De ASPRA PMC luchtreiniger heeft door zijn unieke eigenschappen de aandacht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) getrokken. Vanaf 1 januari 2017 staat de ASPRA PMC  luchtreiniger dan ook op de MIA\VAMIL / Milieulijst 2017, H4, code A 4480. Deze lijst vermeldt technologieën die milieuvriendelijk en duurzaam zijn. De overheid wilt het gebruik van deze technieken graag stimuleren, wat voor de eindgebruiker groot fiscaal voordeel oplevert.

   De ASPRA PMC luchtreiniger is zeer geschikt voor industriële en commerciële toepassingen en verwijdert hoge stofconcentraties uit grote lucht volumes. Niet alleen is de luchtreiniger in staat extreem grote hoeveelheden stof uit de lucht te verwijderen, dit vindt tevens plaats met een efficiëntie van 99%, zelfs voor PM1 en ultrafijnstof!

   Stof emissie reduceren

   De ASPRA PMC is beschikbaar in diverse modellen. Als recirculatie luchtreiniger wordt de lucht van de ruimte direct gezuiverd en gerecirculeerd. Als een ontstoffing systeem in de luchtafvoerinstallatie biedt de ASPRA PMC een optimale mate van milieu bescherming tegen stof emmissie, waarvoor de MIA/VAMIL regeling geldig is (Milieulijst 2017, H4, code A 4480). De ASPRA PMC is toepasbaar voor centrale luchtafvoer maar ook voor lokale puntafzuiging dichtbij de verontreinigingsbron. Met een debiet van 11.000 m3/uur per luchtreiniger module, biedt de luchtreiniger de ideale oplossing voor grote debieten. Dankzij de optimale luchtreiniging van de ASPRA PMC worden 99% van de grove deeltjes, PM10, PM2.5, PM1 en zelfs het ultrafijnstof PM0.1 uit de lucht verwijderd. Het is tevens mogelijk de luchtreiniger in het lucht toevoerkanaal te plaatsen, zodat aangevoerde lucht gereinigd wordt.

   Zelfreinigende luchtreiniger

   Het grof stof (PM10) wordt in de binnenkant van de luchtreiniger zeer effectief op een metalen filtermedium opgevangen, dit wordt periodiek door de luchtreiniger zelf verwijdert en vervolgens opgevangen in een speciale opvangzak onderaan de luchtreiniger. De eindgebruiker dient hierdoor enkel de opvangzak periodiek te legen of vervangen.

   Het fijnstof en ultrafijnstof (PM2.5, PM1, PM0,1) wordt gedeeltelijk samen met het grof stof afgevangen, maar het grootste gedeelte wordt aan de buitenkant van de luchtreiniger door de ASPRA collectoren opgevangen. Deze collectoren zijn in combinatie met de ASPRA technologie bijzonder effectief in het verwijderen van fijnstof en ultrafijnstof uit de lucht (99%).

   Door de combinatie van het verwijderen van zowel grof stof als het fijnstof en ultrafijnstof dat in grote concentraties in de lucht aanwezig is, wordt een gezonde werkomgeving gerealiseerd en het milieu in zeer hoge mate beschermd tegen stofuitstoot.

   Toepassing van de ASPRA PMC

   De ASPRA PMC is geschikt voor toepassing in industriële en commerciële omgevingen. Dit kan variëren van een sigarenfabriek tot een staalbewerker, industriële lassers, papierverwerking, parkeergarages, voedselindustrie en nog veel meer. Neem voor alle mogelijkheden en een persoonlijk advies contact op met VFA Solutions B.V. Bekijk voor alle productdata de ASPRA PMC op de website.

   Voordelen van de ASPRA PMC

   • Geschikt voor hoge stofconcentraties
   • Hoge efficiëntie (99 %)
   • Hoge capaciteit (11.000 m3/uur)
   • Zeer lage drukval
   • Laag stroomverbruik (100-700 Watt)
   • Lage totale eigendomskosten (TCO)
   • Reiniging van lucht door recirculatie
   • Reiniging van afvoer- of toevoerlucht
   • Fiscaal voordeel door vermelding op MIA\Vamil lijst (bij de reiniging van afvoerlucht)
   • Bewezen innovatieve en milieuvriendelijke techniek

   Download de milieulijst via de website van RVO

   Terug naar het nieuwsoverzicht