+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   fijnstofOnderzoek van het RIVM en de Universiteit Utrecht, gebaseerd op data van 7 miljoen Nederlandse volwassenen, toont aan dat langdurige blootstelling aan fijnstof en stickstofdioxide geassocieerd worden met sterfte en ademhalingsziektes en longkanker geassocieerde sterfte in Nederland. Kortom, het verkort de levensduur van Nederlandse inwoners. Resultaten van dit onderzoek zijn in het Environmental Health Perspectives Journal gepubliceerd.

   De data die voor dit onderzoek gebruikt is, is afkomstig van het CBS (Centraal Bureau voor Statistiek). Het CBR heeft de sterte van 7 miljoen Nederlandse volwassenen gedurende 7 jaar bijgehouden. Data zoals burgerlijke staat, woonadres, leeftijd en geslacht zijn gelinkt aan sterfte en fijnstof en stikstofdioxide data.

   De resultaten geven aan dat de fijnstof en stikstofdioxide concentraties een directe invloed hebben op de totale sterfte en longziekten en kanker gerelateerde sterfte. Daarnaast geven de resultaten ook aan dat luchtverontreinigingen niet alleen een risico vormen voor ouderen en dat mensen onder de 65 jaar een verhoogt risico hebben op sterfte veroorzaakt door lange termijn blootstelling aan fijnstof en stikstofdioxide.

   Dit onderzoek ondersteund de noodzaak voor luchtreinging: het verwijderen van luchtverontreinigingen zoals fijnstof kan uw leven verlengen. Luchtreiniging is niet alleen in uw huis belangrijk, maar ook op uw werkplaats waar u 8-9 uur van uw dag doorbrengt. VFA Solutions’ luchtreinigers verwijderen 95-99% van de luchtverontreinigingen uit de lucht en voorzien u zo van gezonde schone lucht. VFA bied verschillende luchtreinigers aan die het mogelijk maken om een losstaande luchtreiniger in uw kamer te plaatsen (bekijk hiervoor onze Recirculatie luchtreinigers), luchtreiniging in uw bestaande ventilatiesysteem toe te passen (bekijk onze INduct luchtreinigers) of een compleet ventilatiesysteem inclusief luchtreiniging te implementeren (bekijk onze Ventilatiesystemen). Start vandaag met het inademen van schone gezonde lucht. Neem contact met ons op voor meer informatie.

   Terug naar het nieuwsoverzicht