+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   pm deathsAmerikaanse onderzoekers hebben berekend dat luchtgedragen fijnstof jaarlijks wereldwijd 3.2 miljoen doden veroorzaakt. Dit is meer dan het jaarlijkse aantal doden veroorzaakt door malaria en HIV samen. De onderzoekers melden dat 2.1 miljoen sterfgevallen voorkomen kunnen worden door te voldoen aan de fijnstofnormen van de World Health Organization (WHO).

   Wanneer de fijnstofconcentraties stabiel blijven zal dit niet resulteren in een stabiel fijnstof gerelateerd sterftecijfer, maar dit zal over tijd toenemen. Gemiddeld genomen wordt de bevolking steeds ouder en het is juist de ouderen (en jonge kinderen) die het meest worden beïnvloed door hoge fijnstofconcentraties. Het is dan ook noodzakelijk om de fijnstofconcentraties in de lucht te reduceren.

   Verbazingwekkend genoeg levert een reductie van 25% van de luchtvervuiling in de relatief schoonste gebieden (zoals Noord America en Europa) het meeste resultaat. Door de luchtvervuiling in deze gebieden met een kwart te reduceren, zullen de fijnstof gerelateerde sterftegevallen met 50% afnemen. In de meest vervuilde gebieden (India en China), zal een reductie van 75% nodig zijn om hetzelfde resultaat te verkrijgen. Het reduceren van de luchtvervuiling in zelfs de schoonste gebieden is dan ook de investering waard.

   De overheid zal er voor moeten kiezen de WHO fijnstofnormen te volgen. In de tussentijd kunt u ervoor kiezen de fijnstofconcentratie in uw binnenlucht met meer dan 25% te reduceren door gebruik te maken van VFA Solutions luchtreinigers, en hierdoor de kans op fijnstof gerelateerde sterftegevallen te reduceren met 50%. De luchtreinigers van VFA Solutions verwijderen 95-99% van de luchtvervuiling in de lucht dat door het apparaat heen gaat. Adem schone en gezonde lucht in en bekijk onze luchtreinigers of neem contact met ons op voor meer informatie.

   Bron: NOS.nl

   Lees het volledige artikel (Engels): Environmental Science & Technology

   Terug naar het nieuwsoverzicht