+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   luchtkwaliteit-huis vfa solutions

   Onderzoek toont aan dat een gezonde woning belangrijk is voor Europeanen. Desondanks wonen 80 miljoen Europeanen in woningen met een te hoge luchtvochtigheid. Deze hoge luchtvochtigheid vermindert de binnenluchtkwaliteit en het algemene comfort in de woning. 6 van de 10 Europeanen zijn dan ook bezorgd over de luchtkwaliteit van de eigen woning.

   Veel woningen zijn niet voldoende geventileerd, wat voor hoge luchtvochtigheid- en CO2-concentraties zorgt. Wanneer deze concentraties te hoog zijn zullen zij een ongezonde binnenlucht creëren. Huiseigenaren ventileren hun woning niet vaak genoeg, omdat ze zich niet bewust zijn van de ventilatiefrequentie of omdat ze in sterk vervuilde gebieden wonen waar de buitenlucht vuiler is dan de binnenlucht. Stadscentra en locaties naast drukke snelwegen zijn voorbeelden van dit soort locaties.

   Om een gezonde binnenlucht te verkrijgen, is het belangrijk om continu te ventileren. U kunt het beste ventileren door middel van een ventilatiesysteem. Wanneer uw woning niet uitgerust is met een ventilatiesysteem, kunt u ventileren door uw ventilatiegleuven boven uw ramen te openen en daarnaast regelmatig ramen en deuren te openen. Echter, doordat vele woningen zich in vervuilde gebieden bevinden, is het belangrijk om de buitenlucht te reinigen of de lucht in de woning zelf te reinigen. U wilt natuurlijk niet vervuilde buitenlucht naar binnen halen en zo fijnstof, micro-organismen, virussen, bacteriën of pollen naar binnen brengen.

   INduct luchtreinigers kunnen toegepast worden wanneer uw woning beschikt over een ventilatiesysteem / WTW systeem. Bij het ontbreken van een ventilatiesysteem kunt u recirculatie luchtreinigers toepassen die in uw woning geplaatst kunnen worden daar waar luchtreiniging nodig is. Neem contact met ons op voor meer informatie.

   Bron