+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Schoolventilatie schone lucht VFA SolutionsHet Algemeen Dagblad publiceerde vandaag het artikel “Schoolkind snakt naar frisse lucht in lokalen”.  Hierin komt naar voren dat scholieren vaak in een bedompt lokaal zitten, omdat het ventilatiesysteem niet naar behoren werkt, uit staat of doordat filters niet op tijd worden vervangen. Om toch te ventileren, worden ramen opengezet. Helaas is dit niet altijd een gezonde oplossing, aangezien scholen vaak naast drukke wegen gebouwd zijn waardoor er veel verkeersuitstoot in de lucht zweeft. De kinderen ademen vervolgens vervuilde lucht in, wat de gezondheid en de leerprestaties niet ten goede komt.

   Ventilatiesystemen in scholen zijn standaard uitgerust met F5, F7 of F9 filters. Gedurende de levensduur van het filter, lopen deze filters dicht en gaat er steeds minder lucht door het filter heen. Het gevolg is dat er niet genoeg verse lucht wordt toegevoegd, de CO2 concentratie in de klas stijgt en de lucht in het klaslokaal bedompt aan gaat voelen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat een slechte luchtkwaliteit de leerprestaties van een kind aantast. Een oplossing is het sneller vervangen van de filters en het regelmatig instellen en onderhouden van het ventilatiesysteem. Dit zorgt echter voor hoge onderhoudskosten.

   VFA Solutions biedt dan ook een oplossing aan voor scholen die een gezond binnenklimaat nastreven. De luchtreinigers en geïntegreerde filters van VFA Solutions lopen over de levensduur van het filter niet dicht. Dit zorgt ervoor dat het ventilatiesysteem slechts 1 keer ingesteld moet worden en vervolgens een constante luchttoevoer levert, ongeacht of het filter net is vervangen of aan vervanging toe is. Door de standaard filters in een ventilatiesysteem te vervangen met een luchtreiniger van VFA Solutions, zal er een constante luchttoevoer naar de klaslokalen plaatsvinden en heeft men geen last meer van bedompte lucht. Daarnaast verwijderen de luchtreinigers van VFA Solutions 99% van alle deeltjes en zelfs de ultrafijnstof deeltjes uit de lucht, dit in tegenstelling tot de standaard F5, F7 en F9 filters die alleen de grove deeltjes uit de lucht verwijderen. Onder de allerkleinste deeltjes vallen onder andere verkeersuitstoot en zelfs bacteriën en virussen, niet iets wat men in wilt ademen.

   Afhankelijk van de installatiesituatie, kan VFA Solutions altijd een geschikte oplossing voor een gezond binnenklimaat bieden. Bekijk ons productaanbod voor de verschillende mogelijkheden. Twijfelt u over de luchtkwaliteit van uw school of weet u niet welk product geschikt is voor uw situatie? Neem dan contact met ons op om een luchtkwaliteitsmeting in te plannen of voor een persoonlijk advies.

    

   Terug naar het nieuwsoverzicht