+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Probleem:
   Van ondergrondse parkeergarages is bekend dat ze een hoge concentratie verontreinigende stoffen als fijnstof (PM) en gassen als NOx hebben, als gevolg van uitlaatgassen van auto’s en rubber van banden.

   Uitgeputte lucht uit de garages kan een risico op vervuiling vormen in stedelijke regio’s en een gevaarlijke impact hebben op de gezondheid en het comfort van omwonenden.

    

   Oplossing:
   VFA Solutions ESP&F implementeerde een uniek en innovatief systeem, op maat gemaakt, in Kooldok Q-park in de ondergrondse parkeergarage te Antwerpen, België. De projecten werden gefinancierd door Q-Park en de Stad Antwerpen, omdat ze allebei gericht zijn op het creëren en behouden van een gezonde en schone stad.

   De VFA-systemen zijn ontworpen om alle afgezogen lucht te filteren en te zuiveren van al het fijnstof, zelfs de PM1 en ultrafijne en nanodeeltjes met een efficiëntie van ten minste 90%.

   Unieke innovatie en een primeur in de wereld!

   Het resultaat:
   Buren in de regio zijn blij en veilig. Het bovengrondse park wordt gedefinieerd als een groene, schone en veilige zone waarin speelplaatsen voor kinderen en kunstwerken worden tentoongesteld en gebruikt.

   Betrokken partijen en project partners: