Over VFA Solutions

 

Virus Free Air (VFA) / VFA Solutions is een Nederlandse innovatieve technologieonderneming die zich richt op het ontwikkelen van schone, gezonde en groene technologieën op het gebied van Binnenluchtkwaliteit / Indoor Air Quality (IAQ) en filtratie. VFA is gericht op het verbeteren en redden van mensenlevens en het beschermen van het milieu door het ontwikkelen en leveren van de nieuwe generatie technologieën en technieken voor luchtzuivering en ventilatie met behulp van eigen gepatenteerde technologieën en methoden.

VFA is voortdurend op zoek naar innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen voor de toenemende problemen met de luchtkwaliteit, alles om overal voor schone, veilige, gezonde en comfortabele binnenlucht te zorgen. Daarom wordt VFA geprofileerd als een HealthTech– en CleanTech-bedrijf.

VFA is een expert op het gebied van binnenluchtkwaliteit en filtratietechnologieën en richt zich daarom op luchtreiniging en desinfectie van gevaarlijke luchtverontreinigingen zoals: fijne deeltjes (bijv. Stof en fijnstof), diesel- en brandstofdeeltjes (ultrafijne deeltjes) en biologische luchtverontreinigingen, genaamd bio-aerosolen, zoals bacteriën, virussen, sporen, schimmels en meer. Daarnaast ontwikkelen we diverse technologieën voor duurzame ventilatie voor gebouwen, industrieën en gevoelige infrastructuren.

 

Onze missie:

Het leven van mensen verbeteren en redden en tegelijkertijd het milieu beschermen.

 

Ons motto:

“Schone en veilige lucht is geschikt voor iedereen, overal!”

 

VFA aanpak

 

Expertise

VFA Solutions is een expert in het meten, herkennen en creëren van een goede (binnen)luchtkwaliteit. VFA Solutions onderscheidt zich van zijn concurrenten doordat onze kennis zich in-house bevindt. Onder onze medewerkers bevinden zich onder andere biochemische ingenieurs, luchttechnici en industrieel ontwerpers.

Niet alleen ontwerpt VFA zijn eigen producten en technologieën, VFA test deze ook uitvoerig zodat wij producten op de markt kunnen introduceren die daadwerkelijk luchtkwaliteitsproblemen oplossen. Onze producten zijn dan ook gebaseerd op bewezen technologieën.

VFA innoveert en creëert ook nieuwe technologieën en patenten met behulp van de hoge mate van deskundigheid en creativiteit binnen het team. Verder combineren we bestaande technieken om de prestaties en toepassingsmogelijkheden te optimaliseren. Op deze wijze creëren we duurzame meerwaarde voor onze klanten.

Onze werknemers worden regelmatig uitgenodigd om hun inzichten te delen tijdens luchtkwaliteit gerelateerde symposia en evenementen, of om te publiceren in artikelen, vakbladen en tijdschriften over luchtkwaliteit. VFA’s technologieën en producten zijn bekroond met diverse nationale en internationale innovatieprijzen.

 

Geschiedenis

VFA Solutions is een onderdeel van de Virus Free Air organisatie. De Virus Free Air organisatie bestaat uit de R&D afdeling Virus Free Air en de verkopende en klantgerichte organisatie VFA Solutions.

Virus Free Air Logo

Virus Free Air is in 2007 opgericht als een spin-off van de Technische Universiteit Delft (TU Delft) in Nederland. Virus Free Air begon als een lid van het innovatieplatform voor technische-ondernemers YES!Delft (Young Entrepreneurs Society Delft). Inmiddels is uit Virus Free Air VFA Solutions ontstaan en is VFA Solutions uitgegroeid tot een succesvol MKB bedrijf met een uniek portfolio dat gebaseerd is op eigen technologieën en in-house expertise.

Gericht op de toekomst streeft VFA Solutions de VFA missie na, zodat iedereen, overal kan beschikken over schone en gezonde lucht.

ASPRA verwijdert:

Newsletter (max 1/month)

@vfatechnology

Follow us