+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Op 21 en 22 Mei, vindt het jaarlijkse CBRNe Europe Event plaats in de World Forum Convention Centre te Den Haag. Tijdens dit evenement zullen experts, eind gebruikers, beleidsmakers en spelers uit de industrie die gespecialiseerd zijn in CBRNe (Chemisch, Biologisch, Radioactief, Nucleair en explosief) bedreigingen bij elkaar komen. Er zullen sprekers aanwezig zijn vanuit de Europese Unie, vergelijkbare FP7 projecten en innovatieve (MKB) bedrijven. Ervaringen, Best Practise en ideeën m.b.t. het verbeteren van het reactievermogen en veerkracht omtrent CBRNe gerelateerde situaties zullen gedeeld worden.

   brandweer-haaglanden-1701_0Veiligheidsregio Haaglanden en de Nederlandse Brandweer zullen live demonstraties uitvoeren met innovatieve producten die binnen het REACT project zijn ontwikkeld. Het project is bedoeld om het reactievermogen op CBRNe calamiteiten te verbeteren in de Internationale Zone in Den Haag. Deze zone is extra gevoelig voor CBRNe calamiteiten als gevolg van huisvesting en werkzaamheden van internationale topfunctionarissen. Het project wordt gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken en de gemeente Den Haag.

   Aangezien VFA een prominent deelnemer was binnen het REACT project zal er ook een demonstratie plaatsvinden met een innovatie die VFA heeft ontwikkeld. VFA participeerde in het cluster ‘’Development of CBRN Defence Capabilities’’. Een zeer krachtige en flexibele luchtzuiveringsunit is het resultaat. Deze luchtzuiveringsunit kan ingezet worden bijvoorbeeld om de lucht in een gebouw of specifieke ruimte te recirculeren en zuiveren nadat er zware rookontwikkeling of verspreiding van bepaalde gevaarlijke stoffen heeft plaatsgevonden. Hiermee wordt de verspreiding van de gevaarlijke stoffen gecontroleerd en de ontsmetting van de ruimtes versneld. Ook kan de techniek preventief ingezet worden om de luchtinlaat van een gebouw te voorzien van hoogwaardige filtratie voor constante of incidentele bescherming.

   De demonstratie van de VFA innovatie vindt plaats op 21 mei. Op 22 mei geeft oprichtster ir. Eliane Khoury een toelichting op het systeem en de toepassingsmogelijkheden. Ook worden er op 22 mei worden workshops gehouden en zullen er sprekers aanwezig zijn van de politie Haaglanden, UK Police National CBRN Centre, RIVM en Nederlands Forensisch Instituut.

   Tijdstip demonstratie: 21 mei 13.45-16.30
   Tijdstip toelichting VFA innovatie: 22 mei 11.00-11.30

   Via de website (www.cbrneeurope.com) vindt u meer informatie over dit exclusieve evenement. Ook kunt u zich via de website kosteloos inschrijven.

   Verder kunt u voor meer informatie contact met ons opnemen.

   Terug naar het nieuwsoverzicht