Selecteer een pagina

Ballast Nedam Brink ASPRA

Partner Brink Climate Systems lanceert samen met Ballast Nedam het ‘Pure Air’ concept dat is uitgerust met ASPRA-technologie. Dit concept sluit aan bij de behoefte van mensen om gezonder te leven. Aanvullend aan gezond eten en drinken, kan met dit totaalconcept nu ook gezonde lucht ingeademd worden.

Het concept is opgebouwd uit de Trias Vitalis, in drie stappen naar een gezondere leefomgeving:

  1. Elimineer schadelijke milieu-invloeden;
  2. Breng gezonde lucht in huis;
  3. Controleer de veranderingen.

Voor de woning betekent dit concreet:

  • De woning is standaard gasloos, energieneutraal en stoot lokaal geen fijnstof en CO2 uit door verbranding van fossiele brandstoffen;
  • De woning conditioneert de binnenlucht;
  • De woning monitort en stuurt continu op luchtkwaliteit.

Het Pure Air Concept zuivert en bevochtigt de lucht voordat het de woning binnenkomt. Het bestaat uit een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning en CO2-sturing, zoals de Flair 300, waardoor de luchtkwaliteit in de woning al aanzienlijk verbeterd wordt.

Om een optimale luchtkwaliteit te verkrijgen, wordt aan dit systeem een combinatie van de Brink Pure induct en de Brink Evap luchtbevochtiger gekoppeld. De Pure induct is uitgerust met de ASPRA technologie van VFA Solutions.

De Pure induct zorgt ervoor dat luchtvervuiling buiten blijft, terwijl er wordt geventileerd. Het is een slim systeem van ionisatie, dat fijnstofdeeltjes ‘laadt’, waarna ze aan een ‘collector’ blijven plakken. Alle binnenkomende ventilatielucht is daardoor volledig fijnstofvrij. Vervolgens wordt deze lucht door de Evap luchtbevochtiger gestuurd en krijgt de reeds gezuiverde lucht ook nog eens de ideale luchtvochtigheid.

Toevoeging van het Pure Air Concept aan uw woning staat garant voor een optimale luchtkwaliteit in de woning.

Lucht zoals de natuur het bedoeld heeft!

De eerste concrete toepassing van Pure Air is binnen de gebiedsontwikkeling De Groene Loper te Maastricht. Hier realiseert Ballast Nedam Development de komende jaren meer dan 1.000 woningen en appartementen. Een indrukwekkend nieuwbouwproject waarmee een nieuw stadsdeel voor Maastricht wordt gecreëerd. De verkoop van fase 1, deelplan Laan van Bellevue, start 26 september 2018. Voor meer informatie kunt u kijken op www.wonenaandegroeneloper.nl

Bron

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

 

VFA Soluitons Virus Free Air

Corona virus

Do you want to remove the Corona virus COVID-19 from the air? Our ASPRA air purifiers offer virus free air and are very suited to remove the Corona virus COVID-19 and to limit the spread.

Depending on your situation, we can offer various solutions.
Contact us for a personal product advice.

Click here to download the flyer on how to remove Corona from the air