Selecteer een pagina

Woonhuizen

Druk stadsverkeer of de aanwezigheid van nabijgelegen snelwegen zorgt voor veel luchtvervuiling. Deze luchtvervuiling heeft een negatieve invloed op de binnenluchtkwaliteit van woonhuizen. Vaak resulteert het openzetten van ramen en deuren, om de woning te luchten, in een afname van de binnenluchtkwaliteit in plaats van een toename. De buitenlucht is immers in drukke stedelijke gebieden vaak ongezonder dan de binnenlucht.

Slaapkamers zijn één van de meest belangrijke vertrekken in woningen. Niet alleen verblijft de bewoner hier om een goede nachtrust op te doen, bewoners brengen er vaak ook de meeste tijd in door. Echter zijn juist dit de vertrekken die slecht geventileerd worden, waardoor de binnenluchtkwaliteit sterk daalt. Door gereinigde lucht naar binnen te brengen of de kamer te luchten en in de kamer recirculatie luchtreiniging toe te passen, stijgt de binnenluchtkwaliteit. Men ademt dan schone en gezonde lucht in, in plaats van bedompte en ongezonde lucht.

Pas Recirculatie of INduct filtratie toe

 • Recirculatie
  Recirculeer en reinig de aanwezige lucht in de ruimte en adem schone en gezonde lucht in.
 • INduct filtratie
  Pas INduct filtratie toe wanneer u beschikt over een ventilatiesysteem en adem schone en gezonde lucht in.

Luchtreinigers met unieke eigenschappen

 • Verse lucht wanneer gewenst
 • Continu schone lucht
 • Efficiënte filtratie van fijnstof, ultrafijnstof en nanodeeltjes
 • Permanent verwijderen van giftige dampen ontstaan door het gebruik van chemicaliën
 • Snel ongewenste gassen en geuren verwijderen
 • Zeer energie efficiënt

Veel voorkomende luchtkwaliteitsproblemen in woningen en onze oplossingen

Vervuilde buitenlucht reinigen

Doordat woningen over het algemeen in drukke stedelijke gebieden dichtbij snelwegen worden gebouwd, is het een uitdaging om voldoende ventilatie toe te passen zonder de bewoners kwaad te doen met vervuilde buitenlucht. Dit wordt voorkomen door buitenlucht eerst te reinigen alvorens het naar binnen te brengen en de aanwezige lucht in de kamer te recirculeren.

Gebrek aan verse lucht

Slaapkamers zijn vertrekken die vaak slecht geventileerd worden, waardoor de binnenluchtkwaliteit sterk daalt. Door gereinigde lucht naar binnen te brengen of de kamer te luchten en in de kamer recirculatie luchtreiniging toe te passen, zal de binnenluchtkwaliteit stijgen.

Binnenluchtvervuiling

Binnenluchtvervuiling door de aanwezigheid van huisdieren of drukke (snel)wegen kan overlast voor de bewoners veroorzaken. Zeker bewoners met astma hebben profijt van recirculatie luchtreiniging in de woning, zodat er schone en gezonde lucht ingeademd kan worden.

Vraag informatie aan

Uw naam*

Uw email*
U ontvangt een bevestiging van uw aanvraag

Uw telefoonnummer

Uw bericht

*Verplicht

ASPRA verwijdert:

Newsletter (max 1/month)

@vfatechnology

Follow us