Sport

Het is bewezen dat sport dat een positief effect heeft op onze gezondheid. Het is echter niet aan te raden om te sporten in de buurt van luchtverontreiniging. Zowel de binnenlucht als buitenlucht in stedelijke gebieden bevatten vaak ongezonde concentraties van verkeer en industrie gerelateerde luchtvervuiling. Het is essentieel om te voorkomen dat mensen worden blootgesteld aan luchtvervuiling tijdens het sporten.

Allereerst komt een groter gedeelte van de ingeademde lucht binnen via de mond. Hierdoor worden filtratie mechanismen in de neus niet gebruikt. Ten tweede zorgt de toegenomen snelheid van de luchtstroom ervoor dat verontreinigende stoffen dieper in de luchtwegen terecht komen.

Naast het verwijderen van de verontreinigingen, zijn er belangrijke aspecten van de luchtkwaliteit. Ooit gesport in een te warme zaal? Of in bedompte lucht? Als u dit ooit heeft meegemaakt, weet u dat dit een negatieve invloed heeft op lichamelijke en zelfs mentale prestaties.

Mensen met astma of een andere chronische longziekte, hart-en vaatziekten of diabetes zullen extra profiteren van schone en gezonde lucht tijdens het sporten.

Wat kan VFA luchtreiniging u bieden?

 • Fijnstof uit de lucht verwijderen (afkomstig uit binnen- en buitenlucht)
 • Geuroverlast tegengaan (afkomstig uit binnen- en buitenlucht)
 • Filtratieoptimalisatie
 • Binnenluchtkwaliteit optimalisatie 
 • Ziektekiemen uit de lucht verwijderen (microben, bacteriën, virussen)
 • Klimaatverbetering (LBK/HVAC)
 • Emissie tegengaan (b.v. in parkeergarages)
 • Energiebesparing
 • Bouwstof uit de lucht verwijderen

Veel voorkomende luchtkwaliteitsproblemen in sportgelegenheden en onze oplossingen

Gebrek aan verse lucht

Op locaties waar veel mensen samenkomen, zoals publieke gebouwen, zorgt een gebrek aan verse lucht voor een significante CO2 (koolstofdioxide) verhoging. Mensen voelen zich daardoor vermoeid en wazig en krijgen last van hoofdpijn, geïrriteerde ogen en meer. Dit is alleen op te lossen door te ventileren: de benauwde lucht vervangen met verse gereinigde lucht.

Vervuilde buitenlucht reinigen

Doordat sportgelegenheden over het algemeen in stedelijke gebieden dichtbij snelwegen worden gebouwd, is het een uitdaging om voldoende ventilatie toe te passen zonder de sporters te belasten met vervuilde buitenlucht. Dit wordt voorkomen door buitenlucht eerst te reinigen alvorens het naar binnen te brengen en de aanwezige lucht in de kamer te recirculeren.

Ongewenste geuren

Ongewenste geuren kunnen veel overlast en irritatie veroorzaken voor sporters, personeel en gasten. Afhankelijk van de intensiteit van de geuren kan VFA verschillende oplossingen aandragen die de geuren verwijderen of absorberen.

Onderhoudskosten reduceren

Onderhoudskosten zijn belangrijk voor alle zakelijke ondernemingen. Alle VFA Solutions producten bieden gemakkelijk onderhoud en lage onderhoudskosten. De collectoren onderdelen zijn gemakkelijk te vervangen en zijn economischer dan een vergelijkbaar HEPA filter.

Energieverbruik reduceren

Één van de unieke eigenschappen van onze technologie is de lage luchtweerstand (drukval). Hoe lager de drukval is, hoe minder energie er wordt verbruikt. Hierdoor zijn alle VFA Solutions producten energie efficiënter dan conventionele luchtfilters. Een bijkomend voordeel van lage drukval is de mogelijkheid om grotere luchtvolumes met een kleiner apparaat te reinigen.

Selectie voorgestelde luchtreinigers

Hier vindt u een kleine selectie van onze producten. Uiteraard verschilt het advies per situatie. VFA biedt u dan ook graag een persoonlijk en vrijblijvend advies aan voor uw luchtkwaliteitsvraagstuk.

Binnenluchtreiniging

 • ASPRA Aura (recirculatie deeltjes en optioneel gas- en geurreiniging in de kamer)
 • ASPRA Ceiling (recirculatie deeltjes en optioneel gas- en geurreiniging boven het verlaagde plafond)

Inlaat en emissie luchtreiniging

 • ASPRA S INduct (deeltjes en/of gas- en geurreiniging in het ventilatiekanaal, voor max 600 m³/uur)
 • ASPRA XL10.000 INduct (deeltjes en/of gas- en geurreiniging in het ventilatiekanaal/LBK, veelvoud van 10.000 m³/uur)
 • Ventilatiesysteem met ASPRA luchtreiniging (afvoer van CO2 en toevoer van gereinigde lucht, neem contact met ons op voor de mogelijkheden)
Vraag informatie aan

  Uw naam*

  Uw email*
  U ontvangt een bevestiging van uw aanvraag

  Uw telefoonnummer

  Uw bericht

  *Verplicht

  ASPRA verwijdert:

  Newsletter (max 1/month)

  @vfatechnology

  Follow us