Selecteer een pagina

Scholen en dagopvang

We zien het als onze taak om leerkrachten en kinderen te voorzien van een gezonde leeromgeving op een eenvoudige, kosten efficiënte en professionele manier. Het volgende is hierbij van belang:

(Ultra)fijnstof – Studenten en docenten in scholen gelegen nabij stadscentra, snelwegen en industrieterreinen riskeren blootstelling aan hoge fijnstof concentraties. Fijnstof kan diep in de longen doordringen en leiden tot ernstige schade aan de gezondheid. VFA is bewezen specialist in zowel het verwijderen van fijnstof en asbest uit de binnenlucht als in het voorkomen dat fijnstof in de binnenlucht komt.

Leerprestaties – Het is bewezen dat slechte luchtkwaliteit een negatieve invloed op de leerprestaties heeft. Vooral taken met betrekking tot rekenen, geheugen en concentratie worden gehinderd door slechte binnenluchtkwaliteit. Onderzoek toont aan dat leerlingen op scholen met een slechte binnenluchtkwaliteit zich hierdoor minder snel ontwikkelen dan kinderen op scholen met een hogere luchtkwaliteit. Luchtvervuiling vertraagt de cognitieve ontwikkeling.

Infectieziekten – VFA beweert niet dat we volledig kunnen voorkomen dat mensen ziek worden. Echter, draagt schone binnenlucht bij aan een gezonder milieu. Hoge niveaus van CO₂ en lucht gedragen stof zijn bewezen te correleren met een verhoogde kans op ziekten.

Comfort – Voor een comfortabele leerervaring is goede luchtkwaliteit vereist. Een constante temperatuur, de juiste relatieve vochtigheid en de afwezigheid van tocht en stank, zijn belangrijke aspecten van een comfortabel binnenklimaat.

Wat kan VFA luchtreiniging u bieden?

 • Fijnstof uit de lucht verwijderen (afkomstig uit binnen- en buitenlucht)
 • Geuroverlast tegengaan (afkomstig uit binnen- en buitenlucht)
 • Filtratieoptimalisatie
 • Binnenluchtkwaliteit optimalisatie 
 • Ziektekiemen uit de lucht verwijderen (microben, bacteriën, virussen)
 • Klimaatverbetering (LBK/HVAC)
 • Emissie tegengaan (b.v. in parkeergarages)
 • Energiebesparing
 • Bouwstof uit de lucht verwijderen

Veel voorkomende luchtkwaliteitsproblemen in scholen of dagopvang en onze oplossingen

 

Gebrek aan verse lucht

Op locaties waar veel mensen samenkomen, zoals scholen en dagopvang, zorgt een gebrek aan verse lucht voor een significante CO2 (koolstofdioxide) verhoging. Mensen voelen zich daardoor vermoeid en wazig en krijgen last van hoofdpijn, geïrriteerde ogen en meer. Dit is alleen op te lossen door te ventileren: de benauwde lucht vervangen met verse gereinigde lucht.

 

Infectie uitbraak preventie

Infectie-uitbraken worden voorkomen door het verwijderen van stof, virussen en schimmel door de binnenlucht en de lucht in de ventilatiekanalen te reinigen.

 

Infectie uitbraak controle

Scholen en kinderopvang zijn vaak onderhevig aan vele virus uitbraken. Om de virusverspreiding tegen te gaan en tot een minimum te beperken, is het noodzakelijk om de lucht in de klaslokalen te recirculeren en te reinigen.

Vervuilde buitenlucht reinigen

Doordat scholen en dagopvang over het algemeen in stedelijke gebieden dichtbij snelwegen worden gebouwd, is het een uitdaging om voldoende ventilatie toe te passen zonder de kinderen en het personeel kwaad te doen met vervuilde buitenlucht. Dit wordt voorkomen door buitenlucht eerst te reinigen alvorens het naar binnen te brengen en de aanwezige lucht in de kamer te recirculeren.

Energieverbruik verlagen

Één van de unieke features van onze technologie is de lage luchtweerstand (drukval). Een lage drukval zorgt voor een lager energieverbruik. Hierdoor zijn alle VFA Solutions producten efficiënter dan conventionele filters. Daarnaast zorgt een lage drukval ervoor dat grote volumes lucht gereinigd kunnen worden door een kleiner apparaat.

Onderhoudskosten reduceren

Onderhoudskosten zijn belangrijk voor alle zakelijke ondernemingen. Alle VFA Solutions producten bieden gemakkelijk onderhoud en lage onderhoudskosten. De collectoren onderdelen zijn gemakkelijk te vervangen en zijn economischer dan een vergelijkbaar HEPA filter.

Selectie voorgestelde luchtreinigers

Hier vindt u een kleine selectie van onze producten. Uiteraard verschilt het advies per situatie. VFA biedt u dan ook graag een persoonlijk en vrijblijvend advies aan voor uw luchtkwaliteitsvraagstuk.

Binnenluchtreiniging

 • ASPRA Aura (recirculatie deeltjes en optioneel gas- en geurreiniging in de kamer)
 • ASPRA Ceiling (recirculatie deeltjes en optioneel gas- en geurreiniging boven het verlaagde plafond)

Inlaat en emissie luchtreiniging

 • ASPRA S INduct (deeltjes en/of gas- en geurreiniging in het ventilatiekanaal, voor max 600 m³/uur)
 • ASPRA XL10.000 INduct (deeltjes en/of gas- en geurreiniging in het ventilatiekanaal/LBK, veelvoud van 10.000 m³/uur)
 • Ventilatiesysteem met ASPRA luchtreiniging (afvoer van CO2 en toevoer van gereinigde lucht, neem contact met ons op voor de mogelijkheden)
Vraag informatie aan

Uw naam*

Uw email*
U ontvangt een bevestiging van uw aanvraag

Uw telefoonnummer

Uw bericht

*Verplicht

ASPRA verwijdert:

Newsletter (max 1/month)

@vfatechnology

Follow us