+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Scholen en dagopvang

   We zien het als onze taak om leerkrachten en kinderen te voorzien van een gezonde leeromgeving op een eenvoudige, kosten efficiënte en professionele manier. Zeker in deze tijd waar Corona een bedreiging voor de gezondheid is.

   De luchtreinigers van VFA Solutions verwijderen fijnstof, virussen, bacteriën en pollen uit de lucht. De ASPRA luchtreinigers zijn dan ook uitermate geschikt om Corona virusdeeltjes uit de lucht te verwijderen.

   Afhankelijk van de eigenschappen van het gebouw, kan VFA u verschillende oplossingen bieden.

   Wat kan VFA luchtreiniging u bieden?

   • Ziektekiemen uit de lucht verwijderen (virussen, microben en bacteriën)
   • Fijnstof uit de lucht verwijderen (afkomstig uit binnen- en buitenlucht)
   • Geuroverlast tegengaan (afkomstig uit binnen- en buitenlucht)
   • Filtratieoptimalisatie
   • Binnenluchtkwaliteit optimalisatie 
   • Klimaatverbetering (LBK/HVAC)
   • Energiebesparing

   In dit webinar van donderdag 11 juni, georganiseerd door ISIAQ.nl en TVVL, kunt u terugkijken hoe er heel praktisch aandacht gegeven wordt aan het belang van een goed binnenklimaat op scholen in tijden van corona, en de rol die installaties of ventilatie daarin kunnen spelen. Ventileren is belangrijk. Maar hoe zorgt u voor voldoende ventilatie zonder dat het tocht als het in het najaar weer kouder wordt? 

   Een oplossing die door VFA Solutions is gecreëerd, wordt gepresenteerd in de video om 38:13. 

   Bron

   Veel voorkomende luchtkwaliteitsproblemen in scholen of dagopvang en onze oplossingen

    

   Gebrek aan verse lucht

   Op locaties waar veel mensen samenkomen, zoals scholen en dagopvang, zorgt een gebrek aan verse lucht voor een significante CO2 (koolstofdioxide) verhoging. Mensen voelen zich daardoor vermoeid en wazig en krijgen last van hoofdpijn, geïrriteerde ogen en meer. Dit is alleen op te lossen door te ventileren: de benauwde lucht vervangen met verse gereinigde lucht.

    

   Infectie uitbraak preventie

   Infectie-uitbraken worden voorkomen door het verwijderen van stof, virussen en schimmel door de binnenlucht en de lucht in de ventilatiekanalen te reinigen.

    

   Infectie uitbraak controle

   Scholen en kinderopvang zijn vaak onderhevig aan vele virus uitbraken. Om de virusverspreiding tegen te gaan en tot een minimum te beperken, is het noodzakelijk om de lucht in de klaslokalen te recirculeren en te reinigen.

   Vervuilde buitenlucht reinigen

   Doordat scholen en dagopvang over het algemeen in stedelijke gebieden dichtbij snelwegen worden gebouwd, is het een uitdaging om voldoende ventilatie toe te passen zonder de kinderen en het personeel kwaad te doen met vervuilde buitenlucht. Dit wordt voorkomen door buitenlucht eerst te reinigen alvorens het naar binnen te brengen en de aanwezige lucht in de kamer te recirculeren.

   Energieverbruik verlagen

   Één van de unieke features van onze technologie is de lage luchtweerstand (drukval). Een lage drukval zorgt voor een lager energieverbruik. Hierdoor zijn alle VFA Solutions producten efficiënter dan conventionele filters. Daarnaast zorgt een lage drukval ervoor dat grote volumes lucht gereinigd kunnen worden door een kleiner apparaat.

   Onderhoudskosten reduceren

   Onderhoudskosten zijn belangrijk voor alle zakelijke ondernemingen. Alle VFA Solutions producten bieden gemakkelijk onderhoud en lage onderhoudskosten. De collectoren onderdelen zijn gemakkelijk te vervangen en zijn economischer dan een vergelijkbaar HEPA filter.

   Selectie voorgestelde luchtreinigers

   Hier vindt u een kleine selectie van onze producten. Uiteraard verschilt het advies per situatie. VFA biedt u dan ook graag een persoonlijk en vrijblijvend advies aan voor uw luchtkwaliteitsvraagstuk.

   Binnenluchtreiniging

   • ASPRA Aura (recirculatie deeltjes en optioneel gas- en geurreiniging in de kamer)
   • ASPRA Ceiling (recirculatie deeltjes en optioneel gas- en geurreiniging boven het verlaagde plafond)

   Inlaat en emissie luchtreiniging

   • ASPRA S INduct (deeltjes en/of gas- en geurreiniging in het ventilatiekanaal, voor max 600 m³/uur)
   • ASPRA XL10.000 INduct (deeltjes en/of gas- en geurreiniging in het ventilatiekanaal/LBK, veelvoud van 10.000 m³/uur)
   • Ventilatiesysteem met ASPRA luchtreiniging (afvoer van CO2 en toevoer van gereinigde lucht, neem contact met ons op voor de mogelijkheden)