+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Publieke gebouwen

   In publieke gebouwen zijn vaak veel mensen aanwezig. Grote groepen mensen zetten de aanwezige zuurstof in de ruimte snel om in koolstofdioxide (CO2), zorgen daarnaast voor een verhoging in de binnentemperatuur en creëren door beweging veel fijnstof (afkomstig van kleding). Dit zorgt ervoor dat de binnenluchtkwaliteit daalt.

   Tevens worden publieke gebouwen vaak in stedelijke gebieden gebouwd, waar veel verkeer en daarmee verkeersuitstoot aanwezig is. Hierdoor is het lastig de binnenluchtkwaliteit op peil te houden. Wanneer men namelijk ventileert, haalt men vervuilde buitenlucht naar binnen, waardoor de binnenluchtkwaliteit afneemt in plaats van toeneemt.

   Wanneer een slechte binnenluchtkwaliteit gecombineerd wordt met een grote groep mensen, wordt de kans op ziekteverspreiding groter. Door de aanwezige lucht in de ruimtes te recirculeren en te reinigen, zullen door de lucht gedragen ziekteverwekkers (virussen en bacteriën bijvoorbeeld) uit de lucht verwijderd worden. Dit zorgt voor een verlaging van de aanwezige ziekteverwekkers in de lucht en verlaagt de kans op ziekteverspreiding.

   Pas recirculatie en ventilatie toe

   • Recirculatie
    Recirculeer en reinig de binnenlucht. Verklein de verspreiding van ziektes en verhoog de binnenluchtkwaliteit (IAQ).
   • Ventilatie
    Ventileer ruimtes waar veel mensen aanwezig zijn zodat er voldoende zuurstof en geen overschot aan koolstofdioxide aanwezig is. Regelmatig ventileren (het afvoeren van bedompte lucht en het aanvoeren van schone gereinigde buitenlucht) zorgt voor een betere concentratie en een hoger algemeen comfort.

   In een publieke ruimte is het belangrijk om luchtreiniging toe te passen in zowel de recirculatie als de ventilatie van de lucht in de ruimte. Doordat de luchtkwaliteit, de inrichting van het gebouw en de inrichting van de ventilatie in elke gebouw anders is, raadt VFA Solutions u aan contact met ons op te nemen voor een persoonlijk advies. Zo kunnen wij u de beste oplossing voor uw luchtkwaliteitsprobleem aanbieden.

   Wat kan VFA luchtreiniging u bieden?

   • Fijnstof uit de lucht verwijderen (afkomstig uit binnen- en buitenlucht)
   • Geuroverlast tegengaan (afkomstig uit binnen- en buitenlucht)
   • Filtratieoptimalisatie
   • Binnenluchtkwaliteit optimalisatie 
   • Ziektekiemen uit de lucht verwijderen (microben, bacteriën, virussen)
   • Klimaatverbetering (LBK/HVAC)
   • Emissie tegengaan (b.v. in parkeergarages)
   • Energiebesparing
   • Bouwstof uit de lucht verwijderen

   Veel voorkomende luchtkwaliteitsproblemen in publieke gebouwen en onze oplossingen

   Vervuilde buitenlucht reinigen

   Doordat publieke gebouwen over het algemeen in stedelijke gebieden dichtbij snelwegen worden gebouwd, is het een uitdaging om voldoende ventilatie toe te passen zonder de bezoekers en medewerkers kwaad te doen met vervuilde buitenlucht. Dit wordt voorkomen door buitenlucht eerst te reinigen alvorens het naar binnen te brengen en de aanwezige lucht in de kamer te recirculeren.

   Gebrek aan verse lucht

   Op locaties waar veel mensen samenkomen, zoals publieke gebouwen, zorgt een gebrek aan verse lucht voor een significante CO2 (koolstofdioxide) verhoging. Mensen voelen zich daardoor vermoeid en wazig en krijgen last van hoofdpijn, geïrriteerde ogen en meer. Dit is alleen op te lossen door te ventileren: de benauwde lucht vervangen met verse gereinigde lucht.

   Binnenlucht vervuling

   Binnenlucht vervuiling is vaak minder schadelijk dan buitenlucht vervuiling. Echter op locaties waar veel mensen samenkomen, is het belangrijk ook de binnenlucht te reinigen. Hierdoor verkleint men de kans op ziekteverspreiding.

   Onderhoudskosten reduceren

   Onderhoudskosten zijn belangrijk voor alle zakelijke ondernemingen. Alle VFA Solutions producten bieden gemakkelijk onderhoud en lage onderhoudskosten. De collectoren onderdelen zijn gemakkelijk te vervangen en zijn economischer dan een vergelijkbaar HEPA filter.

   Energieverbruik verlagen

   Één van de unieke features van onze technologie is de lage luchtweerstand (drukval). Een lage drukval zorgt voor een lager energieverbruik. Hierdoor zijn alle VFA Solutions producten efficiënter dan conventionele filters. Daarnaast zorgt een lage drukval ervoor dat grote volumes lucht gereinigd kunnen worden door een kleiner apparaat.

   Selectie voorgestelde luchtreinigers

   Hier vindt u een kleine selectie van onze producten. Uiteraard verschilt het advies per situatie. VFA biedt u dan ook graag een persoonlijk en vrijblijvend advies aan voor uw luchtkwaliteitsvraagstuk.

   Binnenluchtreiniging

   • ASPRA Aura (recirculatie deeltjes en optioneel gas- en geurreiniging in de kamer)
   • ASPRA Ceiling (recirculatie deeltjes en optioneel gas- en geurreiniging boven het verlaagde plafond)

   Inlaat en emissie luchtreiniging

   • ASPRA S INduct (deeltjes en/of gas- en geurreiniging in het ventilatiekanaal, voor max 600 m³/uur)
   • ASPRA XL10.000 INduct (deeltjes en/of gas- en geurreiniging in het ventilatiekanaal/LBK, veelvoud van 10.000 m³/uur)
   Vraag informatie aan

    Uw naam*

    Uw email*
    U ontvangt een bevestiging van uw aanvraag

    Uw telefoonnummer

    Uw bericht

    *Verplicht