+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Kantoren

   Commerciële gebouwen, zoals kantoren, worden vaak omschreven als “zieke gebouwen”. Dat is te wijten aan de klachten over het binnenklimaat en het effect op de werksfeer en de gezondheid van werknemers. Men kan hierdoor zelfs regelmatig last hebben van het sick-building-syndrome. Door een gezond binnenklimaat en een hoge luchtkwaliteit te realiseren, kunnen deze klachten afnemen.

   Veel voorkomende problemen zijn:

   • Veel verontreinigingen worden binnen geproduceerd en zijn het resultaat van menselijke activiteit. Andere verontreinigende stoffen in onze gebouwen zijn afkomstig uit ventilatie-schachten, deuren en ramen.
   • In commerciële gebouwen, zoals kantoren wordt vaak slecht geventileerd. Elektrische apparaten zoals printers, kunnen leiden tot hoge ozon concentraties, geuren en deeltjes. Verder treft men vaak pollen, schimmels, VOC’s en geuren aan.
   • Onze oplossingen bieden een gezond, veilig en comfortabel binnenklimaat en werkplekken op basis van gezondheids-en veiligheidsvoorschriften.
   • Voor een comfortabele, productieve en energie-efficiënt binnenklimaat adviseren wij de Brainy. De Brainy past tevens uitstekend binnen het Nieuwe Werken (fluctuerende gebouw bezetting) daar deze ventileert op basis van de gemeten behoefte.

    

   Wat kan VFA luchtreiniging u bieden?

   • Fijnstof uit de lucht verwijderen (afkomstig uit binnen- en buitenlucht)
   • Geuroverlast tegengaan (afkomstig uit binnen- en buitenlucht)
   • Filtratieoptimalisatie
   • Binnenluchtkwaliteit optimalisatie 
   • Ziektekiemen uit de lucht verwijderen (microben, bacteriën, virussen)
   • Klimaatverbetering (LBK/HVAC)
   • Emissie tegengaan (b.v. in parkeergarages)
   • Energiebesparing
   • Bouwstof uit de lucht verwijderen

   VFA Solutions’ oplossingen voor de luchtkwaliteitsproblemen in kantoren

   Buitenlucht vervuiling

   Doordat kantoren over het algemeen in stedelijke gebieden dichtbij snelwegen worden gebouwd, is het een uitdaging om voldoende ventilatie toe te passen zonder de mensen binnen kwaad te doen met vervuilde buitenlucht. Dit wordt voorkomen door buitenlucht eerst te reinigen alvorens het naar binnen te brengen en de aanwezige lucht in de kamer te recirculeren.

   Gebrek aan verse lucht

   Op locaties waar veel mensen samenkomen, zoals kantoren en conferentiezalen zorgt een gebrek aan verse lucht voor een significante CO2 (koolstofdioxide) verhoging. Mensen voelen zich daardoor vermoeid en wazig en krijgen last van hoofdpijn, geïrriteerde ogen en meer. Dit is alleen op te lossen door de benauwde lucht te vervangen met verse gereinigde lucht.

   Binnenlucht vervuiling

   Binnenlucht vervuiling is vaak minder schadelijk dan buitenlucht vervuiling. Echter kan het voorkomen dat de bron van de vervuiling zich binnen bevindt. Hierbij kan men onder andere denken aan printers, papier shredders en mensen zelf. In deze gevallen is het noodzakelijk om recirculatie luchtreiniging toe te passen.

   Onderhoudskosten reduceren

   Onderhoudskosten zijn belangrijk voor alle zakelijke ondernemingen. Alle VFA Solutions producten bieden gemakkelijk onderhoud en lage onderhoudskosten. De collectoren onderdelen zijn gemakkelijk te vervangen en zijn economischer dan een vergelijkbaar HEPA filter.

   Energieverbruik verlagen

   Één van de unieke features van onze technologie is de lage luchtweerstand (drukval). Een lage drukval zorgt voor een lager energieverbruik. Hierdoor zijn alle VFA Solutions producten efficiënter dan conventionele filters. Daarnaast zorgt een lage drukval ervoor dat grote volumes lucht gereinigd kunnen worden door een kleiner apparaat.

   Selectie voorgestelde luchtreinigers

   Hier vindt u een kleine selectie van onze producten. Uiteraard verschilt het advies per situatie. VFA biedt u dan ook graag een persoonlijk en vrijblijvend advies aan voor uw luchtkwaliteitsvraagstuk.

   Binnenluchtreiniging

   • ASPRA Aura (recirculatie deeltjes en optioneel gas- en geurreiniging in de kamer)
   • ASPRA Ceiling (recirculatie deeltjes en optioneel gas- en geurreiniging boven het verlaagde plafond)

   Inlaat en emissie luchtreiniging

   • ASPRA S INduct (deeltjes en/of gas- en geurreiniging in het ventilatiekanaal, voor max 600 m³/uur)
   • ASPRA XL10.000 INduct (deeltjes en/of gas- en geurreiniging in het ventilatiekanaal/LBK, veelvoud van 10.000 m³/uur)
   Vraag informatie aan

    Uw naam*

    Uw email*
    U ontvangt een bevestiging van uw aanvraag

    Uw telefoonnummer

    Uw bericht

    *Verplicht